Μπαρτζώκας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισομέρεια στην φόρμα των παικτών»

Μπαρτζώκας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισομέρεια στην φόρμα των παικτών»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Τελ Αβίβ και το ματς με την Μακάμπι, τόνισε ότι είναι καλό που μπορεί να έχει πλέον όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες του στην διάθεσή του.

Μετά από καιρό ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στην διάθεσή του 14 αθλητές για να επιλέξει για παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Σίγουρα διαφορετικό το συναίσθημα, σε σχέση με όσα… τράβηξε το τελευταίο διάστημα, όταν και αναγκαζόταν να κλείσει το ροτέισόν του και να υπολογίζει για την ΤΣΣΚΑ και την Βιλερμπάν τους νεαρούς παίκτες του. Κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Τελ Αβίβ, ο Μπαρτζώκας ένιωθε καλύτερα και πιο σίγουρος για την ομάδα του.

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε στην κάμερα της NOVA ότι: «Όλοι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Είναι μια δύσκολη έδρα για όλους τους συλλόγους και μια πολύ καλή ομάδα.

Για εμάς είναι καλύτερα τα νέα αφού πλέον είμαστε πολύ περισσότεροι και μπορούμε να προετοιμάσουμε πολύ καλύτερα τα παιχνίδια, όμως το δεδομένο είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν είναι σε καλή κατάσταση, είτε γιατί ήταν άρρωστοι και στο νοσοκομείο, είτε γιατί ήταν τραυματίες και τώρα επανέρχονται, είτε γιατί ήταν ανέτοιμοι, όπως ο Μπάικς που ήταν ένα μήνα έξω χωρίς παιχνίδια. Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισομέρεια στην φόρμα των παικτών και καλούμαστε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε».

Για το τι είναι σημαντικό ενόψει Μακάμπι, ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα είναι σημαντικό. Πάντα το να έχεις περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο, δηλαδή να κάνεις λιγότερα λάθη, να κάνεις περισσότερα κλεψίματα και να πάρεις περισσότερα ριμπάουντ, όλα αυτά που απαιτούν ένταση, είναι σημαντικά.

Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο, το να προστατεύσεις τη μπάλα και να έχεις καλές επιλογές, ακόμα και αν είναι άστοχες, προκειμένου να έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην δίνεις τη μπάλα στα χέρια τους είναι σημαντικό».

Αναφορικά με το αν μπορεί η προσθήκη των νέων παικτών να μπερδέψει την ομάδα αντί να την βοηθήσει, υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να παίζω με πέντε παίκτες (σ.σ. γέλια). Αστειεύομαι φυσικά. Αυτό που συνέβη ήταν κατάσταση ειδικών συνθηκών και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε. Ο προπονητής θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και να προετοιμάζει με αυτούς τα παιχνίδια. Μπορεί να είσαι πλήρης και να χάσεις και να είσαι ελλιπής και να κερδίσεις, δεν έχει σημασία αυτό: μια ομάδα πρέπει να προετοιμάζεται φυσιολογικά, να έχει υγεία, και στο μυαλό και στο σώμα και να χτυπάει τα παιχνίδια».

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ