Ολυμπιακός: Η Μακάμπι αποθέωσε τον Κώστα Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Η Μακάμπι αποθέωσε τον Κώστα Παπανικολάου

Ύμνους για τον φόργουορντ των Ερυθρόλευκων από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, λίγο πριν το τζάμπολ της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας στο Τελ Αβίβ.

 Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον Κώστα Παπανικολάου, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι ο πρώτος της στόχος για την επόμενη σεζόν.

Την ίδια ώρα, η «ομάδα του λαού» αποθέωσε τον παίκτη των Πειραιωτών, γράφοντας για τον παίκτη που πρέπει να έχει στραμμένη την προσοχή της.

Στο κείμενο αναφέρεται η πορεία του Παπανικολάου σε Ευρώπη και ΝΒΑ, για τον Ολυμπιακό και όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής με τα ερυθρόλευκα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Μακάμπι:

«Ο Κώστας Παπανικολάου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος φόργουορντ παίζει επαγγελματικά μπάσκετ για 11 σεζόν και τις οκτώ από αυτές βρίσκεται στον Πειραιά. Η σύνδεσή του με τον κόσμο και η ενέργεια που φέρνει στο παρκέ τον έχει κάνει έναν από του πιο πολύτιμους και σημαντικούς παίκτες στο ‘’κόκκινο’’ ρόστερ. Το να έχεις έναν φόργουορντ ύψους 204 εκατοστών που να είναι ικανός να βάλει τη μπάλα στο παρκέ σαν γκαρντ είναι ένα πολύτιμο ‘’όπλο’’. Ξέρει πως να κρατάει χαμηλά τους αντιπάλους του, εκτελεί με ποσοστό γύρω στο 40% από την περιφέρεια και θεωρείται καλός rebounder για τη θέση του.

Όλα τα παραπάνω τον καθιστούν ως έναν πολύ περιζήτητο και σύνθετο τύπου παίκτη στην Ευρώπη και όχι μόνο. Ο Παπανικολάου ανδρώθηκε μπασκετικά στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη, εκεί όπου αποφοίτησε.

Μετά την πρώτη του σεζόν έδειξε το ταλέντο του και αναδείχθηκε ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης της ηλικίας του στην Ελλάδα. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, ήταν αρκετά για να κινήσουν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού έκανε δικό του το νεαρό διαμάντι. Στις πρώτες του τέσσερις σεζόν στον Πειραιά, σημείωσε βελτίωση κάθε χρόνο και μέτρησε 8.7 πόντους ανά αγώνα και σούταρε με 52% στο τρίποντο (η καλύτερη επίδοση τότε) και εδραιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του.

Στο τέλος της σεζόν αναδείχθηκε ως το ανερχόμενο αστέρι της EuroLeague, ενώ τον Ιούνιο του 2012 δήλωσε συμμετοχή στο draft και επιλέχθηκε στο νούμερο 48 από τους Νιου Γιορκ Νικς. Τα δικαιώματά του πέρασαν από πολλές ομάδες, ο ίδιος όμως δεν κατάφερε να παραμείνει στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου. Δεν απογοητεύτηκε όμως ούτε τα παράτησε το όνειρο να αγωνιστεί στο NBA.

Κανείς δεν πρέπει να λυπάται που ο Έλληνας φόργουορντ δεν κατάφερε να πάρει την ευκαιρία του στις ΗΠΑ. Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο εκατομμυρίων με τη Μπαρτσελόνα και ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας στην πορεία των Καταλανών μέχρι τον τελικό.Το συμβόλαιό του είχε ρήτρα για το NBA και το 2014/15 πραγματοποίησε το όνειρό του όταν οι Ρόκετς αποφάσισαν να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο. Σε 50 εμφανίσεις με την φανέλα των Ρόκετς σκόραρε 3.7 πόντους με 2.4 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Παπανικολάου μετακόμισε στο Ντένβερ για λογαριασμό των Νάγκετς, ένα μήνα αργότερα όμως, το τεχνικό επιτελείο απολύθηκε και επέστρεψε ένα μήνα αργότερα. Τον Ιανουάριο του 2016, η ομάδα από το Κολοράντο τον περίμενε και πάλι.

Ο Παπανικολάου ομως αποφάσισε ότι η περιπέτεια ολοκληρώθηκε και ήταν καιρός να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Σε αυτή την… τρελή σεζόν από τους «κόκκινους» του Πειραιά, ο Παπανικολάου ήταν ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας, ως συνήθως.

Το Νο16 έχει την δική του τιμητική καθώς είναι διακρίσεις και έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους. Δύο φορές πρωταθλητής της Ευρώπης (2012 και 2013), δύο κύπελλα και δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα στην Ισπανία. Ο Έλληνας διεθνής έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες με τις μικρές Εθνικές ομάδες, όπως το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ηλικία των 19 ετών και δύο χρόνια αργότερα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου πήρε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά. Ο Παπανικολάου έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ανδρών σε τέσσερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στο Προολυμπιακό του Λονδίνου και στα Μουντομπάσκετ 2014 και 2019, ενώ στο τελευταίο του Τουρνουά στην Κίνα σκόραρε κατά μέσο όρο 3.8 πόντους ανά αγώνα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ