Ολυμπιακός: Ζώντας με την απουσία του Μιλουτίνοφ

Ολυμπιακός: Ζώντας με την απουσία του Μιλουτίνοφ

Οι δύο Αμερικανοί είναι αναγκασμένοι να βγουν μπροστά από την στιγμή που ο Σέρβος σέντερ είναι στα… πιτς. Ο Έλις που δεν μασάει και ο πάουερ φόργουορντ Ρούμπιτ που παίζει αναγκαστικά στο «5».

Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που στηρίζει πολλά στην θέση του σέντερ του. Δεν είναι ψέμα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεκίνησε την χρονιά ως ο πρώτος πόλος για την επίθεση της ομάδας του Πειραιά. Δεν είναι ο Μίλου της περσινής καταπληκτικής σεζόν,  αλλά σε 24 ματς στην Ευρωλίγκα έχει 10,3 πόντους κατά μέσο όρο, με 65,6% στο δίποντο και 8,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, έχοντας 19,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Ο Σέρβος δεν είναι σίγουρα τόσο αποδοτικός στο αμυντικό κομμάτι, χωρίς αυτόν όμως οι Ερυθρόλευκοι και έτσι όπως έχει δομηθεί από το καλοκαίρι η ομάδα του Πειραιά, το πρόβλημα το «5» βγάζει μάτι.

Και ήρθε εκείνη η κακή στιγμή που ο γίγαντας του Ολυμπιακού γύρισε το πόδι του με την Βιλερμπάν.

Αυτόματα ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε να αλλάξει πλάνα, τον τρόπο που αντιμετώπιζε τις καταστάσεις και να δώσει μεγαλύτερες ευθύνες στον Οκτάβιους Έλις και τον Ογκουστίν Ρούμπιτ.

Οι δύο Αμερικανοί κλήθηκαν απευθείας να μπουν στα… παπούτσια του. Ενώ είναι και υπαρκτό το σενάριο να μην ακολουθήσει ο Μιλουτίνοφ και στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Τα καταφέρνουν μέχρι στιγμής;

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ROOKIE

Τον έριξαν απευθείας στα… βαθιά τον Οκτάβιους Έλις και αποδείχθηκε λίρα εκατό! Μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν, βρέθηκε ολομόναχος στο «5» αφού ο Ρούμπιτ ήταν με πυρετό στο νοσοκομείο. Με τους Γάλλους λοιπόν, από όταν πέρασε στα… πιτς ο Μίλου είχε 11 πόντους με 4/5 δίποντα και 3/4 βολές  σε κάτι παραπάνω από 20 λεπτά παιχνιδιού, έχοντας νωρίτερα σκοράρει 2/2 βολές κατά την διάρκεια που ο Σέρβος σέντερ ήταν υγιής.

Spectacular Ellis!

13 pts | 5 rebSome truly SPECTACULAR plays from Octavius Ellis last night 👀

Δημοσιεύτηκε από Turkish Airlines EuroLeague στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Στα υπόλοιπα ματς τώρα; Απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ως ο μοναδικός σέντερ των Ερυθρόλευκων αγωνίστηκε για 28 λεπτά! Έχοντας ως αντίπαλο τον μπαρουτοκαπνισμένο Οθέλο Χαντερ είχε 6 πόντους (3/3) δίποντα, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Στάθηκε καλά απέναντί του, είχε χαμένες μάχες αλλά και κερδισμένες. Για να ακολουθήσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Εκεί έπαιξε στα ίσα κάθε ψηλό του Πιτίνο. Σε 22:14 είχε και πάλι έξι πόντους, όμως κατέβασε 10 ριμπάουντ (2 επιθετικά), έβγαλε μπόλικη ενέργεια και έκλεισε τις τρύπες στην πολύπαθη άμυνα του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο ματς χωρίς τον Μίλου, ο Έλις έπαιξε κόντρα στους Πλάις και Ντάνστον. Τα βρήκε αρκετά σκούρα γιατί έπρεπε να ανεβαίνει διαρκώς ψηλά για χετζ άουτ αντιμετώπισης στον Λάρκιν. Και πάλι όμως ήταν καλός και πιο επιθετικός από ποτέ. Σκόραρε 14 πόντους σε 28:16, έχοντας 6/7 δίποντα και 2/2 βολές. Μάζεψε 3 ριμπάουντ και ήταν αρκετά σημαντικός για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Στο σύνολο λοιπόν και από την στιγμή που ο Μιλουτίνοφ χτύπησε, ο Αμερικανός σέντερ έχει 9.25 πόντους κατά μέσο όρο! Διόλου άσχημα για ένα παλικάρι που πριν μερικούς μήνες αγωνιζόταν στον Προμηθέα του Eurocup και της Basket League.

ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΤΕΡ

Ο Ογκουστίν Ρούμπιτ από την πλευρά του, σε αυτό το διάστημα ήταν επίσης άτυχος. Με ισχυρό πυρετό είδε από την τηλεόραση την υπέρβαση με την Βιλερμπάν στο ΣΕΦ. Ακολούθησε το ταξίδι στο Τελ Αβίβ, όπου μπήκε στην 12άδα όντας απροπόνητος και με τον Χρηστίδη στην αποστολή, μήπως χρειαστεί να αγωνιστεί.Επηρεασμένος από την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών είχε να επιδείξει μόλις 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, καθώς σε 11:39 είχε 0/3 δίποντα και γενικότερα κακές αντιδράσεις δείγμα της έλειψης ρυθμού. Κάπως καλύτερα στάθηκε με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Έπαιξε για 18:24 στο φαληρικό κλειστό, ήταν κάπως άστοχος με 1/4 προσπάθειες για δίποντο και τρίποντο, ενώ είχε και 2/2 βολές. Βοήθησε στην άμυνα, προσέφερε λύσεις.

Με την Εφές η αλήθεια είναι πως δεν κολλούσε στην ταχυδύναμη των αθλητών του Αταμάν. Περισσότερο… βάρος ήταν και όχι ανάσα στον Έλις. Τα νούμερά του ήταν σαφώς καλύτερα. Οι 4 πόντοι με 1/1 δίποντα και 2/2 βολές και τα 3 ριμπάουντ για 12:49 είναι υποφερτοί αριθμοί. Αμυντικά όμως, που η απλή στατιστική δύσκολα αποτυπώνει την χρησιμότητα κάθε παίκτη, δεν ήταν ο παίκτης που θα δώσει λύσεις. Δυστυχώς πάντως, ο Ρούμπιτ, όπως και ο ίδιος έχει πει, δεν είναι σέντερ. Βοθηάει όταν του ζητηθεί αλλά είναι πάουερ φόργουορντ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ