Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Euroleague – Σενάριο για Final 8

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Euroleague – Σενάριο για Final 8

Τη στιγμή που οι πιέσεις απ' όλες τις πλευρές αυξάνονται προς την Euroleague, οι εκπρόσωποί της έχουν κρίσιμη τηλεδιάσκεψη σήμερα για το μέλλον της διοργάνωσης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά τούτη τη στιγμή.

Η Euroleague έχει ανακοινώσει πως δε θα υπάρχουν αγώνες έως τις 11 Απριλίου, όμως η ημερομηνία μοιάζει πολύ κοντινή για να επιστρέψουν οι παίκτες στο παρκέ. Θεωρείται δεδομένο πως θα πάρει παράταση η επανεκκίνηση της διοργάνωσης, αν φυσικά αυτή γίνει ποτέ. Διότι υπάρχει και το ενδεχόμενο, όπως παραδέχονται αρκετοί, να μην ξανά δούμε φέτος μπάσκετ πουθενά στην Ευρώπη.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, πάντως, είναι εκείνος που αναμένεται να συζητήσει πιο θερμά την επιστροφή στη δράση, έστω κι αν αυτή χρειαστεί να γίνει μέσα στον Μάιο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα πιθανά σενάρια είναι δύο: ή μπάσκετ μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή σχέδιο για Final 8. Δηλαδή να γίνουν οι τελευταίες έξι αγωνιστικές της Regular Season που απομένουν και οι οχτώ πρώτοι να πάνε σε μια διοργάνωση ανάλογη με του Copa Del Ray στην Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, η Euroleague επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο, χωρίς πάντως να αποτελεί την πρώτη της επιλογή. Αυτή είναι πάντα να γίνει κανονικά η σεζόν, με όλα τα ματς. Ωστόσο, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο μοναδικός τρόπος για να γλιτώσουν την οικονομική ζημιά είναι να πάνε σε μια διοργάνωση οχτώ ομάδων, που δεδομένα θα φέρει χορηγούς και οικονομικά οφέλη.

Πάντως, όλα τα σενάρια θα παραμείνουν στον αέρα ακόμα και μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, κυρίως επειδή δεν είναι καν στο χέρι της διοργανώτριας και των συλλόγων το τι μέλλει γενέσθαι. Η συνέχεια εξαρτάται κυρίως από την κάθε χώρα ξεχωριστά. Αν οι χώρες απαγορεύουν να γίνονται αγώνες, δεν θα μπορεί να υπάρξει συνέχεια στη διοργάνωση.

Επιπλέον είναι άγνωστο αν και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και κατ’ επέκταση στους αγώνες αρκετοί ξένοι παίκτες που έχουν πάρει άδεια από τις ομάδες τους να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Παράλληλα, οι παίκτες έχουν ήδη εκφράσει μέσω της Ένωσής τους (ELPA) τις ενστάσεις τους για ολοκλήρωση της σεζόν όπως-όπως και αντιτίθενται στην διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ