Τα τέσσερα πλάνα που εξετάζει η Ευρωλίγκα για την επιστροφή της!

Τα τέσσερα πλάνα που εξετάζει η Ευρωλίγκα για την επιστροφή της!

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Εντ Σκοτ, αποκάλυψε σε ισπανικό Μέσο ποια είναι τα σενάρια που έχουν μελετήσει οι αρμόδιοι φορές για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Η Ευρωλίγκα, όπως και οι υπόλοιπες διοργανώσεις αλλά και τα πρωταθλήματα, έχουν σταματήσει λόγω του κορωνοϊού. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης έχουν εξεταστεί πολλά ενδεχόμενα για το πως θα μπορέσει να επιστρέψει στην… κανονικότητά της.

Αυτό δεν είναι βέβαια και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, με τον Εντ Σκοτ, ο επιχειρησιακός διευθυντής της Ευρωλίγκας, να αποκαλύπτει στην El Pais τρία διαφορετικά και ενδιαφέροντα πλάνα για να πραγματοποιηθεί η επανέναρξη της διοργάνωσης.

«Τα σενάρια είναι επί του παρόντος… άπειρα όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες. Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε. Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων (σ.σ. διαβολοβδομάδες). Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με κόσμο όμως αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τα ματς κεκλεισμένων των θυρών εγγυώνται τηλεοπτική κάλυψη και online μετάδοση μέσω του Euroleague tv.

Εν συνεχεία ο Σκοτ προχώρησε σε λεπτομέρειες: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12. Το συγκεκριμένο διάστημα εγγυάται την υγεία των αθλητών.»

Tags

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ