Οι κορυφαίοι παίκτες της Euroleague που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Οι κορυφαίοι παίκτες της Euroleague που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Δημοσίευμα από τη Λιθουανία παρουσιάζει τους καλύτερους παίκτες της Euroleague που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να βρίσκεται στο Νο. 2 της λίστας.

Ο κορωνοϊός έχει αναστείλει επ’ αόριστον την Euroleague όπως και τα πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο η επανέναρξη της σεζόν αν αυτή φυσικά γίνει ποτέ. Ακόμα παραμένει άγνωστο το τι πρόκειται να γίνει, αφού ο ιός είναι σε πλήρη έξαρση και δεν γνωρίζει κανένας αν το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα.

Δημοσίευμα από τη Λιθουανία αφήνει στην άκρη τη διακοπή και το αν θα διεξαχθεί ή όχι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φέτος και παρουσιάζει τους καλύτερους παίκτες της Euroleague που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να βρίσκεται στο Νο. 2 της λίστας.

Μάλιστα τονίζεται σε αυτό πως δεν περιλαμβάνει παίκτες που έχουν το λεγόμενο +1 στο συμβόλαιο τους (όπως ο Σέιν Λάρκιν) και οι Βασίλης Σπανουλής και Γεώργιος Πρίντεζης, διότι είναι πολύ πιθανό να ανανεώσουν με τον Ολυμπιακό έτσι ώστε να σταματήσουν την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά η λίστα με τους κορυφαίους free agents της Euroleague:

1. Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

Στατιστικά: 21,4 πόντους, 6,2 ασίστ, 19,4 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 3.600.000 ευρώ

Ένας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες της Ευρωλίγκας, σκοράροντας τα περισσότερα τρίποντα τη φετινή σεζόν (252 προσπάθειες, 33% ευστοχία), αλλά ταυτόχρονα κάνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό επιτυχημένων ασίστ (3ος στο σύνολο).

Ο Σβεντ πήγε στη Χίμκι, όταν έφυγε από το NBA και υπέγραψε για τρία χρόνια για συμβόλαιο 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2017 ανανέωσε τη συνεργασία του με τη ρώσικη ομάδα μέχρι το 2020. Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, ο Σβεντ έχει παίξει μόνο στη Ρωσία αφού περα από τη Χίμκι έπαιξε στην ΤΣΣΚΑ.

2. Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

Στατιστικά: 10,2 πόντους, 8,2 ριμπάουντ, 19,2 βαθμολογία
Συμβόλαιο 1.000.000 ευρώ περίπου

Από το 2015 ο Νίκολα Μιλουτινοφ αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και είναι ένα από τα καλύτερα σέντερ στην Ευρώπη. Οι σύλλογοι του ΝΒΑ παρακολουθούσαν από πολύ μικρό τον Σέρβο σέντερ, ενώ πιο συγκεκριμένα στην πρώτη του σεζόν στο λιμάνι επιλέχθηκε από το Σαν Αντόνιο, όπου έχει τα δικαιώματα του μέχρι και σήμερα.

Τη φετινή σεζόν είναι κορυφαίος ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα και είναι μεταξύ των δέκα πιο χρήσιμων παικτών. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και όλη η Ευρώπη θα «πέσει» στα πόδια του. Ο Ολυμπιακός έχει λίγες πιθανότητες να τον κρατήσει διότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά τις άλλες ομάδες. Εκτός κι αν αποφασίσει να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

3. Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν Μονάχου)

Στατιστικά: 12,9 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 16,8 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 2.000.000 ευρώ περίπου

Αν και η σεζόν της Μπάγερν είναι τραγική, για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός του ΝΒΑ, ο έμπειρος σέντερ φαίνεται να είναι σταθερός. Είναι ο 9ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρωλίγκα. Η λογική λέει ότι δεν θα επιστρέψει στο NBA διότι δεν θα βρει αυτό που ψάχνει, αλλά θα πάρει σίγουρα την προσοχή των Ευρωπαίων, όπου ομάδες όπως η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Χίμκι ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν.

4. Γκουστάβο Αγιόν (Ζενιτ)

Στατιστικά: 12,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 14,3 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 1.800.000 ευρώ περίπου

Ο Μεξικανός ψηλός, ο οποίος έπαιξε για τη Ρεάλ Μαδρίτης για πέντε χρόνια, άφησε άναυδους πολλούς το περασμένο καλοκαίρι όταν μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη, αλλά αν και η Ζενίτ δεν πάει καλά στην Ευρωλίγκα, παρέμεινε ένα από τα καλύτερα σέντερ στην Ευρωλίγκα.

Κατατάσσεται στο Top-20 τόσο ως προς την απόδοση όσο και ως προς την χρησιμότητα και τα ριμπάουντ. Είναι δέκατος όσον αφορά τις μπάλες που έχει κλέψει και δεδομένα δεν θα μείνει στη Ρωσία. Πολλές πρωτοκλασάτες ομάδες μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές έχουν ακουστεί για τον Αγιόν που αποτελεί επί χρόνια έναν από τους καλύτερους σέντερ στη Γηραιά Ήπειρο.

5. Ντέβιν Μπούκερ (Χίμκι)

Στατιστικά: 11,6 πόντους, 4,8 ριμπάουντ, 13,9 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 1.400.000 ευρώ περίπου

Ο Αμερικανός, ο οποίος παίζει στην Ευρωλίγκα για δεύτερη σεζόν (μετακόμισε από την Μπάγερν στη Χίμκι), μπορεί να «πέφτει» λίγο στον αστερισμό του Χίμκι, αλλά φέτος έχει βελτιώσει πολύ την απόδοση του.

Παράλληλα, ο Μπούκερ έχει βελτιωθεί και σαν παίκτης, αφού είναι αρκετά εύστοχος από όλες τις αποστάσεις, ενώ μαζεύει εύκολα ριμπάουντ. Ακόμα είναι 205 εκατοστά ψηλός και διανύει εύκολα το γήπεδο, ενώ σουτάρει με το εξαιρετικό 47% από το τρίποντο (17/37).

6. Ντέρικ Γουίλιαμς (Φενέρμπαχτσε)

Στατιστικά: 11,3 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 12,5 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 1.700.000 ευρώ περίπου

Ο Γουίλιαμς αποκτήθηκε πέρσι από την Μπάγερν και ήρθε κατευθείαν από το ΝΒΑ στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός φόργουορντ λοιπόν δείχνει ελαφρώς χαμηλότερους αριθμούς στην Ευρώπη στη δεύτερη σεζόν του, αλλά αυτό είναι λογικό καθώς αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Δεν είναι ο πιο κομβικός παίκτης στον τουρκικό σύλλογο, αλλά είναι ο τρίτος πιο εύστοχος παίκτης κοντά στο καλάθι. Ο Γουίλιαμς θα είναι ένας από τους παίκτες που θα κυνηγήσουν όλες οι ομάδες της Ευρώπης που θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο της Euroleague.

7. Τρέι Τόμπκινς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Στατιστικά: 10,8 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 11,3 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 1.300.000 ευρώ περίπου

Ο Αμερικανός είναι ο τέταρτος πιο χρήσιμος παίκτης στη Ρεάλ Μαδρίτης βάση αριθμών. Κάνει την πιο παραγωγική του σεζόν στη Μαδρίτη, βελτιώνοντας πολύ τα ποσοστά του από το τρίποντο (48,5%).

Από το 2015 ο ψηλός της βασίλισσας έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του το 2016 και το 2018. Το θέμα είναι αν θα ξανασυμβεί ή αν θα φύγει με τη μισή Ευρώπη να κάνει «ουρά» για να τον αποκτήσει.

8. Πιέρια Χένρι (Μπασκόνια)

Στατιστικά: 7,9 πόντους, 3,6 ριμπάουντ, 3,4 ασιστ, 10,4 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 900.000 ευρώ

Ο Αμερικανός, ο οποίος παίζει στην Ευρωλίγκα για πρώτη σεζόν στην καριέρα του, είναι ο παίκτης που έχει στα χέρια του τις περισσότερες μπάλες στη λίγκα, ενώ στη Μπασκόνια μόνο αυτός και ο Σενγκέλια έχουν διψήφιο μέσο όρο.

Ο Χένρι που απασχόλησε πριν δυο καλοκαίρια και τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να βελτιώσει την ευστοχία του από το τρίποντο (29,5%), παρόλα αυτά είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για τις περισσότερες ομάδες της Euroleague.

9. Νταρούν Χίλιαρντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Στατιστικά: 10,6 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 7,1 βαθμολογία
Συμβόλαιο: 800.000 ευρώ περίπου

Ο Νταρούν Χίλιαρντ, ο οποίος πήγε στη Μόσχα από την Μπασκόνια, βελτίωσε την απόδοσή του (από 9,4 πόντους που είχε) και την ευστοχία του από τη γραμμή του τριπόντου (από 32 σε 41%) ενώ είχε έξτρα δουλειά όταν οι Ρώσοι έχασαν με τραυματισμό τον Γουίλμπεκιν.

Εκτός από τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ανανεώσε, είναι ο μοναδικός στην έδρα της ΤΣΣΚΑ που σημειώνει διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ