Στον Ιούνιο τοποθετούν την επανέναρξη της Ευρωλίγκας

Στον Ιούνιο τοποθετούν την επανέναρξη της Ευρωλίγκας

Δηλώσεις και… φωνές για επιστροφή στην κανονικότητα, από τη Ρωσία. Συζητούν το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Ευρωλίγκας.

Φαίνεται πως ο κορωνοϊός δεν έχει επηρεάσει τόσο πολύ τους Ρώσους, που να υποχρεωθούν σε… άτακτη φυγή. Οι παράγοντες των ομάδων συζητούν πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο επανέναρξης της Ευρωλίγκας και του Eurocup, οριοθετώντας μάλιστα και τον Ιούνιο, με τις αρχές Ιουλίου, ως ενδεχόμενο χρονικό ορίζοντα των αγώνων που υπολείπονται, για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, δήλωσε:
«Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των χωρών, επιστροφή των παικτών στη διάθεση των συλλόγων και μια μικρή προετοιμασία. Με μία αισιόδοξη εξέλιξη των γεγονότων, θα μπορούσαν ίσως να γίνουν όλοι οι αγώνες τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, με ένα σύντομο πρόγραμμα. Τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόωρη ολοκλήρωση τους κι αυτό μας βοηθά».

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Ζενίτ, Αλεξάντερ Τσερκόβνι, υποστήριξε:
«Μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση από την Ευρωλίγκα να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στην διοργάνωση ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε μορφή. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τη διοργανώτρια αρχή και συζητάμε διάφορες περιπτώσεις.

Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους όσοι ήθελαν να γυρίσουν σπίτι τους, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές που έφυγαν, μόλις αρθούν οι περιορισμοί θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν αμέσως στην ομάδα. Αν χρειαστεί να ολοκληρωθεί η σεζόν τον Ιούνιο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Εφόσον η κατάσταση επιτρέπει την επανέναρξη της σεζόν, η Ζενίτ θα είναι έτοιμη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κι η τοποθέτηση του προέδρου της Ούνιξ Καζάν, Εβγκένι Μπόγκατσεβ, γιατί και το EuroCup πρέπει να έχει… νικητή:
«Η ηγεσία της Ευρωλίγκα κάνει τα πάντα, ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους χορηγούς και να αποτρέψει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες. Θα περιμένουν μέχρι τέλους. Επομένως, δεν αποκλείω ότι θα ξεκινήσουν ξανά η Ευρωλίγκα και το EuroCup, αν η κατάσταση βελτιωθεί και επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ των χωρών. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε τώρα για ημερομηνίες και δεν έχει μεγάλη σημασία με ποια μορφή θα γίνει αυτό, playoffs ή Final-8, αν κι η επιλογή με τα playoffs στο Eurocup θα ήταν πιο δίκαιη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ