Μπάμπεργκ – Χίμκι 70-74

Μπάμπεργκ – Χίμκι 70-74

Σε μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης, Μπάμπεργκ και Χίμκι αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague, με τελικό νικητή την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (70-74)

Ντέρμπι: αγώνας μεταξύ ισάξιων αντιπάλων με αβέβαιο αποτέλεσμα. Αμφίρροπος αγώνας. Μπάμπεργκ και Χίμκι πάλεψαν σώμα με σώμα καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στην Brose Arena. O Ντορέλ Ράιτ από την μία και ο Αλεξέι Σβεντ από την άλλη ηγήθηκαν των προσπαθειών των ομάδων τους (με πολύτιμη βοήθεια από τους Ντάνιελ Χάκετ και ΜακΚόλουμ). Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, σε ένα παιχνίδι με τελικό νικητή τους Ρώσους.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο εντυπωσιακό 26-26! Ο Αλεξέι Σβεντ είχε ήδη 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο δίνοντας μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθούσε. Στο 15′, όμως, ο Εγκόρ Βιάλτσεφ αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ και οι ισορροπίες διαταράχθηκαν.

Το 42-40 του ημιχρόνου προήλθε με σκορ κυρίως πίσω από τα 6,75 και τον Ντορέλ Ράιτ να έχει 15 πόντους για τους γηπεδούχους και τον Μάλκολμ Τόμας να ακολουθεί τον Σβεντ με 10 για την Χίμκι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, αλλιώς με βεβαιότητα θα ξεπερνούσαμε τους 80 πόντους. Στο τέλους του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε ένα ισχνό προβάδισμα δύο πόντων, τη στιγμή που ο Αλεξέι Σβεντ είχε φτάσει τους 21 πόντους (συν 5 ασίστ)!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Χίμκι μπήκε με μοναδικό στόχο να φύγει νικήτρια από την έδρας των πρωταθλητών Γερμανίας, έφτασε μέχρι το +8, όμως απέμενε αρκετός χρόνος και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα (69-69) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη.

Οι παίκτες του Γιώργο Μπαρτζώκα έκαναν το 69-73 στο 38′ και ο Νίκος Ζήσης δεν κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό 70-74 βρίσκει την Χίμκι στο 9-7 και την ομάδα του Τρινκέρι στο 6-10.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 42-40, 58-56, 70-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ