Αλεξέι Ποκουσέφσκι: «Ο νέος Μονόκερος του ΝΒΑ»

Αλεξέι Ποκουσέφσκι: «Ο νέος Μονόκερος του ΝΒΑ»

Συνεχίζονται τα αποθεωτικά σχόλια για το νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος εάν δηλώσει συμμετοχή το καλοκαίρι στα draft θα είναι μέσα στις επιλογές των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Η… Ποκουσεφσκομάνια συνεχίζεται σε αμείωτο ρυθμό εκτός Ελλάδας. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού και είναι από τους παίκτες που στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον τσέκαραν διαρκώς την χρονιά που διανύουμε.

Γιατί τόσο ντόρος για τον 18χρονο φόργουορντ των Ερυθρόλευκων; Ο λόγος είναι απλός. Πρόκειται για ένα παιδί που φτάνει τα 2,15μ με παπούτσια, έχει εξαιρετικά σωματικά προσόντα, απαράμιλλο ταλέντο για την ηλικία και χαρακτηριστικά που προκαλούν συγκρίσεις ακόμα και με παίκτες όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Πόκου την φετινή περίοδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας της Α2 των Ερυθρόλευκων και εάν δεν είχε τραυματιστεί στα μέσα της σεζόν, ειδικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στην πρώτη ομάδα, θα είχε βρει και αρκετό χρόνο συμμετοχής όπως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην Ευρωλίγκα.

Νέο δημοσίευμα λοιπόν κατατάσσει στις θέσεις των νταφτ τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, χαμηλότερα πάντως από ότι τον παρουσιάζουν στις ΗΠΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Σέρβος φόργουορντ, για τον οποίο εάν κάποια ομάδα του ΝΒΑ αποφασίσει να τον επιλέξει στα ντραφτ και να τον πάρει εκεί θα πρέπει να πληρώσει… αδρά τους Ερυθρόλευκους, είχε παρουσιαστεί ως η 18η επιλογή γνωστού δημοσιογράφου στο BleacherReport στο mock draft του από τους Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ υπάρχει ανάλυση για τον Σέρβο που τονίζει ότι είναι η πιο εντριγκαδόρικη επιλογή στα καλοκαιρινά ντραφτ.

Τώρα στο www.spox.com από την Γερμανία είναι μεν χαμηλότερα αλλά αυτό συμβαίνει γιατί ο συντάκτης του θέματος πιστεύει ότι θα παραμείνει φέτος στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται για τον Ποκουσέφσκι ότι: «Έχει την ικανότητα να γίνει ο επόμενος μονόκερος του ΝΒΑ. Αλλά ο Σέρβος χρειάζεται να προσθέσει μερικά κιλά. Πιθανότατα να μείνει στην Ευρώπη περισσότερο».
Σ

την τελευταία πρόταση πάντως, όποιος διερωτάται που μπορεί να συμβεί αυτό, η απάντηση είναι μια. Στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι και ειδικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας τρέφουν τεράστια εκτίμηση στο ταλέντο του. Δουλεύουν μαζί του όλο αυτό το διάστημα, γυμνάζεται και με την ομάδα της Ευρωλίγκας και με αυτή της Α2 και είναι υπό την… καθοδήγηση του τιμ του Ολυμπιακού.

Εννοείται πως υπολογίζεται κανονικά και σε περιπτωση που η μετακόμισή του δεν γίνει από το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, η ομάδα του Πειραιά τον έχει στο πλάνο της ως κανονικό μέλος της και θα τον έχει εξ αρχής στην προετοιμασία της.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ