Ο Ολυμπιακός έχει παρελθόν, παρόν και θέλει να έχει και μέλλον

Ο Ολυμπιακός έχει παρελθόν, παρόν και θέλει να έχει και μέλλον

Ένα ρόστερ που διαμορφώνεται, ο Μπαρτζώκας που έχει τον τρόπο να «γεμίσει» το ρόστερ του, ο Σλούκας, ο Μιλουτίνοφ και η συνέχεια των Ερυθρόλευκων

Η περίοδος αυτή είναι με διαφορά η πιο περίεργη που έχω βιώσει. Δεν θυμάμαι να είμαι τόσο μπλεγμένος ποτέ άλλοτε στην ζωή μου. Στις σκέψεις μου, σπίτι μου, εγκλωβισμένος, ψυχολογικά πεσμένος από την κλεισούρα αρχικά και την ανησυχία για τους δικούς μου ανθρώπους. Γενέθλια μοναχικά, Πάσχα το ίδιο.

Είμαι από αυτούς που δεν βάζουν κώλο (σ.σ. σόρρυ) κάτω. Δεν έχω μάθει να με βλέπει το σπίτι μου τόσο πολύ και συνήθως οι δικοί μου άνθρωποι δεν με βλέπουν γιατί το 24ωρο μου έχει περίπου 5 ώρες ύπνο και πάνω από 15 εκτός σπιτιού μου.

Ο εγκλεισμός προσωπικά μόνο κακό μου έχει κάνει, την ώρα που δεν έχουμε και κάτι σημαντικό να ασχοληθούμε. Μόνο νεύρα παιδιά και ανάγκη για διαλογισμό λόγω των όσων ζούμε αυτό το διάστημα.

ΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΩΡΑ…

Μην σας χαλάω κι άλλο την διάθεση. Δεν υπάρχει λόγος. Εξάλλου όλοι μαζί το περνάμε και υποθετω ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτήν την φάση. Κάθε άλλο.

Ελέω κορωνοϊού, δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Οι ομάδες μετρούν οικονομικές πληγές όπως και οι λίγκες που συμμετέχουν. Εάν ρωτήσεις κάποιον άνθρωπο από ομάδα θα σου πει ότι δεν γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η ζημιά για την επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Σίγουρα όμως αυτή είναι τεράστια. Τι θα γίνει; Κανείς δεν γνωρίζει απόλυτα, με τα πέπλο του μυστηρίου να είναι τεράστιο και όλοι να περπατάμε σε κάθε επάγγελμα, ειδικά σε έναν αθλητικό οργανισμό, σε αγεωργράφητα ύδατα.

Όπως και να έχει οι ομάδες κρατούν μπόσικα. Προσπαθούν υπό αυτές τις συνθήκες, και ας μην το ομολογούν, να προχωρήσουν στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Αυτή θεωρειται ως τελειωμένη εξάλλου. Ποιος θα ασχοληθεί με το μπάσκετ; Ακόμα και η Ευρωλίγκα να ολοκληρωθεί, δεν θα έχει την ίδια αξία της, οι παίκτες θα παίξουν υπό τον φόβο του κορωνοϊού, οι ομάδες θα προέρχονται από απραξία και όσες ήταν φορμαρισμένες (ή αποκτούσαν φόρμα) πρέπει από την αρχή να ανακτήσουν τον ρυθμό τους.

Τι γίνεται με τον Ολυμπιακό λοιπόν; Κανείς δεν γνωρίζει για το τώρα. Μην κρυβόμαστε. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε οι υπόλοιπες ομάδες να ασχολούνται με το σήμερα. Κοιτούν μοιραία και αναγκαστικά το αύριο.

Οι Ερυθρόλευκοι, και ας μην το παραδέχονται, έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν. Το καλοκαίρι είχα γράψει ένα κείμενο που έλεγε για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Ή τον κάνεις… Σλούκα ή πας παρακάτω».  Ο τίτλος ταιριάζει γάντι για το τώρα, αν και η αλήθεια είναι πως τότε εννοούσα πως ή τον ανανεώνεις με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο ή τον εκμεταλλεύεσαι πουλώντας τον στην ομάδα που ερίζει για την υπογραφή του.

Ο Μιλουτίνοφ δεν έμεινε, θα πάει στην ΤΣΣΚΑ, όμως ο Ολύμπιακός κοιτάει θερμά τον Σλούκα! Ούτε να το ήξερα τότε…

ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ

Οι Πειραιώτες έχουν ήδη μεριμνήσει για τον παίκτη στο «5». Ο Χασάν Μάρτιν είναι ένα στοίχημα για τον Μπαρτζώκα. Τα ίδια δεν λέγαμε όμως και για όσους ήρθαν στο Λιμάνι τα τελευταία χρόνια; Θυμάστε τι είχαμε σούρει (και μένα μέσα με βάζω) στην παραμονή του Μιλουτίνοφ;Ο Ολυμπιακός όπως ορθά έγραψε ο Γιώργο Κογκαλίδης είναι ένα εργοστάσιο ψηλών.

Δημιουργεί αθλητές στην θέση «5» και κάνει πλάκα στην Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι. Έτσι και τώρα. Φέρνει ένα παλικάρι που έχει όσα χρειάζονται για να του βγει. Θα τα καταφέρει; Ποιος ήξερε στην τελική τι θα συμβεί με τον Χάινς, τον Ντάνστον, τον δυναμίτη Γιάνγκ που έσπασε το γόνατό του ή τους Χάντερ και Μπιρτς; Κανείς. Οπότε ας κάνουμε υπομονή και να δούμε τι ακριβώς έχει σκεφτεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Χασάν Μάρτιν.

Οι ειδικοί δεν τον συγκρίνουν με τον Χάινς, όμως λένε ότι έχει μία ύλη που ταιριάζει γάντι σε ότι πρεσβεύουν οι Πειραιώτες στην θέση του σέντερ. Όπως και να έχει, μετά από καιρό ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο παρελθόν του και προχωράει με αθλητικούς σέντερ αφήνοντας τους 2,10 και κάτι ψηλούς. Ας περιμένουμε…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΚΑΡΝΤ

Από την πρώτη μέρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας άνοιξε το στόμα του για τον Κώστα Σλούκα έγινε ξεκάθαρο ότι τον σκέφτεται και θα αναζητήσει την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Ο «Σλου» δεν πέρασε την καλύτερη του χρονιά στην Τουρκία. Η Φενέρμπαχτσε ζει… Ολυμπιακό αυτό τα διάστημα, έχει οικονομικά θέματα, εσωτερικά θέματα, ένα Ομπράντοβιτς που έχει χάσει την ομάδα. Γενικότερα η κατάσταση στην Τουρκία είναι κάπως. Παράλληλα του έχει γίνει γνωστό με κάθε τρόπο ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν αστειεύονται πια και τον θέλουν… αύριο στο ρόστερ τους. Ως ηγέτη, ως παίκτη που θα δημιουργήσει αισιοδοξία και θα τονώσει κι άλλο το ελληνικό στοιχείο.

Αυτό που τονίζεται στο ρεπορτάζ είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει ο πλέι μέικερ του να είναι από το πάνω ράφι. Παίκτης που θα εμπνέει, θα δημιουργεί ευχάριστη σκέψη και ασφάλεια σε όλους. Ο Σλούκας είναι από τους αθλητές που μπορούν όχι απλά να ανεβάσουν επίπεδο την περιφέρεια της ομάδας, αλλά και να δημιουργήσει πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαι fan της Σλουκιάδας, όμως είναι η ιδανική στιγμή να επιστρέψει.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ… ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός καλείται να βάλει πινελιές σε ένα ρόστερ που είναι σχετικά γεμάτο. Διαθέτει παρόν (Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Έλις, Βεζένκοφ που μένει σίγουρα), μέλλον (Κόνιαρης, Μάρτιν, Νικολαΐδη) και παρελθόν (Σπανούλης και Πρίντεζης) και ψάχνει τους παίκτες που θα γεμίσουν το ρόστερ και θα το ανεβάσουν επίπεδο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το εγγυάται όλο αυτό. Δύσκολα να μείνουν άλλοι ξένοι στο Λιμάνι εκτός των ΜακΚίσικ και Έλις. Ο Πολ, ο Μπόλντγουιν, ο Ρούμπιτ, ο Μιλουτίνοφ και κατά 80% ο Χαπ θα αποτελέσουν παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

Το θετικό είναι πως υπάρχει κινητικότητα. Και οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν σταματήσει να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Αναγκαστικά από τον Απρίλη. Τι να κάνουμε, αφού δεν έχει μπάσκετ..

ΥΓ1 Ο Βατούτιν είπε ότι δεν είναι αλήθινό το ποσό. Κάτω από τα 3 είναι τα λεφτά του Μίλου. Κοντά στα 8 εκατομμύρια ουσιαστικά. Δεν είναι Γιάννης είναι.. Νικόλας.

ΥΓ2 Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με στόχους που θα ήθελε να έρθουν το καλοκαίρι. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι πως θα κινηθεί στο 4-5. Θα πάρει έναν αθλητικό που να πατάει και στις δύο θέσεις; Θα κοιτάξει έναν σέντερ σε στιλ Έλις; Είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του σκέφτεται τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα, άρα χρειάζεται αθλητικότητα

ΥΓ3 Είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρωλίγκα θέλει να ρίξει τόνους. Δεν είναι ανάγκη να ακούγονται εν μέσω πανδημίας ποσά και κινήσεις. Λογικό παιδιά. Όπως και λογικές οι αντιδράσεις των παικτών. Ποιος να σκεφτεί το μπάσκετ τώρα;

ΥΓ4 Για όποιον θέλει και δεν το είδε. Ας πατήσει εδώ και να μπει στην διαδικασία να ψηφίσει την αγαπημένη του πεντάδα στον Ολυμπιακό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ