Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει για το μέλλον του

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει για το μέλλον του

Ο… ενεργός στην αγορά, Γιώργος Μπαρτζώκας, οι Ακαδημίες των Ερυθρόλευκων και η διαρκής δουλειά για την ανάδειξη νέων αθλητών από την ομάδα του Πειραιά.

«Τι θα γίνει με την ομάδα;», «θα έρθει ο Σλούκας στον Ολυμπιακό;», «θα ανέβει το μπάτζετ;», «τι γίνεται με τους ψηλούς;». Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ταλανίζουν τον κόσμο των Ερυθρόλευκων όλο αυτό το διάστημα που έχουμε… ξεμείνει σπίτι και δεν βλέπουμε καθόλου μπάσκετ.

Φυσικό και αναμενόμενο θα πει κανείς, καθώς με την… ανομβρία των ειδήσεων που έχουμε αυτό το διάστημα, οι φίλοι κάθε ομάδας ψάχνουν με το σταγονόμετρο τις ειδήσεις για το αγαπημένο τους άθλημα.

Ο Ολυμπιακός από την μεριά του είναι η πιο κινητική ομάδα της Ευρωλίγκας από ότι φαίνεται. Γιατί παρότι επισήμως οι Ερυθρόλευκοι δεν δίνουν προς τα έξω ότι υπάρχει κινητικότητα, υπάρχει κάποιος που συνεχίζει το «χτίσιμο» της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είναι αρκετά ενεργός αυτήν περίοδο και κοιτάει το πώς θα στελεχώσει την ομάδα έτσι να την δει όπως ακριβώς θέλει ο ίδιος στη συνέχεια. Είναι σε συνεννόηση με τους άμεσους συνεργάτες του, έχει κάνει τις επαφές που χρειάζεται και συζητάει διαρκώς με παίκτες που θα τους ήθελε στον Ολυμπιακό του.

Η αγορά πάντως είναι… νεκρή αυτήν την περίοδο. Οι ατζέντηδες μπορεί να προτείνουν παίκτες αριστερά και δεξιά στις ομάδες της Ευρωλίγκας και το μοναδικό που ακούνε είναι «περίμενε».

Λογική αντίδραση εξάλλου αφού το τοπίο δεν έχει ξεδιαλύνει και κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα γίνει σε όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό. Παρότι υπάρχει συνομιλία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μεριών, δεν γίνεται να προκύψει «γάμος» αφού ακόμα είναι άγνωστο μέχρι πότε θα αγωνίζονται οι παίκτες και σε ποιες ομάδες θα παίζουν.

Ας πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός λοιπόν κοιτάει το παρόν του, ο Μπαρτζώκας είναι σε απόλυτη εγρήγορση και ήδη ο Χασάν Μάρτιν έχει πιάσει Λιμάνι (με τον Μιλουτίνοφ να είναι παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Στον Πειραιά χτίζουν όμως και το μέλλον τους μέσα από την παραγωγή εσωτερικών ταλέντων που προέρχεται από τις Ακαδημίες τους.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ντονάτας Ουρμπόνας, ο Ολυμπιακός το 2016 είχε ενδιαφερθεί για τον Μάρεκ Μπλάζεβιτς, ένα παιδί ύψους 2,11 εκατοστών, ο οποίος αγωνίστηκε στην Λιέτουβος και δήλωσε ντραφτ του ΝΒΑ.

Οπως τονίζει ο πάντα εύστοχος στο ρεπορτάζ του Ουρμπόνας ο νεαρός σέντερ ήταν στα υπόψην του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα και της Φενέρμπαχτσε από το 2017, όταν και είχε 16 πόντους κατά μέσο όρο και 10,6 ριμπάουντ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ηλικίας του με το Μαυροβούνιο. Ένα ταλέντο που αξιοποιήθηκε στην Λιθουανία και πλέον έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα του και χτυπάει την πόρτα του ΝΒΑ.

Την ίδια ώρα στους Ερυθρόλευκους… χρεώνουν και τον Πάβλε Τζούρισιτς, επίσης από το Μαυροβούνιο, για τον οποίο τονίζουν ότι ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και της Λοκομοτίβ Κουμπαν, όμως αποφάσισε να αγωνιστεί στο Βέλγιο και την ομάδα των Βρυξελλών αφήνοντας στην άκρη το όνειρο του NCAA.

Δεν είχε μείνει πάντως με σταυρωμένα χέρια ο Ολυμπιακό όλο αυτό το διάστημα. Νωρίτερα πάντως το 2016 οι Ερυθρόλευκοι είχαν ήδη επενδύσει στο ταλέντο ενός 14χρονου από την Σερβία. Τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στο ΣΕΦ έχουν περάσει αρκετοί σκάουτερ από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ο Πόκου θεωρείται ως ένα ταλέντο που θα είναι περίπου στην 20άδα του ντραφτ και ο Ολυμπιακός αποδεικνύει πως πλέον έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία για να κοιτάει και προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή στο αναδεικνύει νέα ταλέντα.

Έτσι πλέον κινούνται στον Πειραιά. Κοιτούν το μέλλον τους, την επόμενη τους μέρα αφού έχουν επικεντρωθεί και στην παραγωγή Ελλήνων αθλητών μέσα από το πρόγραμμά τους.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ… ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΔΕΣ

Αρχικά αυτήν την περίοδο, όπως  και σε όλον τον αθλητισμό, δεν γίνονται προπονήσεις. Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού τα πάντα γίνονται μέσω… κάμερας. Ναι καλά καταλάβατε, οι άνθρωποι των Ερυθρόλευκων διαρκώς επικοινωνούν με τους αθλητές των τμημάτων και με την βοήθεια των γυμναστών πραγματοποιούν την εκγύμναση των νεαρών αθλητών όλων των ηλικιών.

Η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά και κατ αυτό τον τρόπο κάνουν την προπόνησή τους τα παιδιά. Όπως και οι προπονητές, οι οποίοι συμμετέχουν σε μίτινγκ και είναι διαρκή επικοινωνία για το ότι συμβαίνει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι πριν έρθει το… λουκέτο της πανδημίας, συνέχιζαν απτόητοι την δουλειά τους στα βοηθητικά γήπεδα του ΣΕΦ.

Με στόχο να δημιουργήσουν καλούς αθλητές, καλύτερους ανθρώπους και γιατί όχι τους επόμενους παίκτες της πρώτης ομάδας.

Υπάρχει μπόλικο ταλέντο στα παιδιά κάτω των 16 ετών (του 2005, 2006 και 07) στο Φάληρο.

Τα καλύτερα λοιπόν λέγονται για ένα παιδί που ήδη έχει ενσωματωθεί στην αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων, τον Παναγιώτη Τσιάμη. Ο 17χρονος, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Γιώργο είναι στο Saint Paul, το οποίο συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό, είναι από τους αθλητές που μιλούν όλοι με καλά λόγια για το κορμί του σε σχέση με την ηλικία του.

Στο σχολικό πρωτάθλημα του Πειραιά στέφθηκε πρωταθλητής (μαζί και με άλλα παιδιά των ακαδημιών του Ολυμπιακού που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο) και εάν δεν είχαμε τον κορωνοϊό θα αγωνιζόταν για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχει ας πούμε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού ο Βενιαμίν Αμπόσι γεννηθείς το 2006. Ένα 14χρονο παιδί που πέρσι ήταν στον Εργοτέλη, ήδη από τους αθλητές των κλιμακίων της. Από μάνα Ελληνίδα και πατέρα από την Αφρική, ο Αμπόσι παίζει ως γκαρντ όντα περίπου 1.90μ.

Στην ίδια ηλικία είναι και ο Απόστολος Νικολαΐδης (2006), αδερφός του Αλέξανδρου ο οποίος έχει ήδη αποδείξει από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένος, ενώ καλά λόγια ακούγονται για τον Βασίλη Παλικαρά του 2007 έναν ταλαντούχο γκαρντ από την Ακαδημία του Ολυμπιακού αλλά και τον Σωτήρη Οικονομόπουλο και τον ψηλό της παρέας Νίκο Τσολάκη που παίζει και στο 5 αλλά και στο 4.

Σε αυτούς προσθέστε τον ήδη γνωστό Κολοβέρο, τον Ηλία Μωραΐτη   και τον Παναγιώτη Οικονόμου που είναι και μέλη της Αναπτυξιακής ομάδας.

Όλοι οι παραπάνω βέβαια είναι ταλέντα. Διαμαντάκια. Το τι θα γίνει στην καριέρα τους; Μόνοι οι ίδιοι μπορούν να το ορίσουν, αφού προέχει η δουλειά και η συνέπεια. Και ίσως κάποια μέρα θα μπορέσουν να δείξουν πως όλα αυτά τα καλά λόγια δεν ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ