Ολυμπιακός: Ο «παλιός», ο νέος και ο αδικημένος (+poll)

Ολυμπιακός: Ο «παλιός», ο νέος και ο αδικημένος (+poll)

Ο Νάιντζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο Ουέιντ Μπόλντγουιν και ο Ντουάιτ Μπάικς. Τρεις περιπτώσεις που θα μπορούσαν οι Ερυθρόλευκοι υπολογίζουν ως το... στήριγμα του βασικού τους πλέι μέικερ. Ή μήπως όχι;

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός στοχεύει σε κάτι δυνατό στον «άσο» για την επόμενη σεζόν. Δεν είναι τυχαίο ότι συζητιέται έντονα το όνομα του Κώστα Σλούκα για την επιστροφή του στο ΣΕΦ, την ώρα που οι φήμες βάζουν και άλλα ονόματα στην λίστα των Ερυθρόλευκων.

Δίπλα του όμως, δύσκολα θα έρθει ένας αθλητής του διαμετρήματος του βασικού στόχου των Πειραιωτών. Χωρίς βέβαια να είναι κάτι σίγουρο για τους παίκτες που θα γεμίσουν την περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Τι θα γίνει λοιπόν υπό αυτήν την συνθήκη;

Υπήρξε ρεπορτάζ του εξωτερικού που έκανε λόγο περί ενδιαφέροντος της ομάδας του Πειραιά για τον Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος σε περίπτωση που αυτός αποδεσμευτεί από τους Γιούτα Τζαζ και αφήσει στην άκρη το όνειρο του ΝΒΑ. Ενός παιδιού που έχει μόνο φίλους στο ΣΕΦ, ήταν αρκετά καλός στην ρούκι σεζόν του στην Ευρωλίγκα και αδιαμφισβήτητα διαθέτει το ταλέντο για να είναι ακόμα καλύτερος για το κάτι παραπάνω στο δεύτερο του πέρασμα.

Είναι ο Γουίλιαμς Γκος η λύση που θα ταίριαζε στον Γιώργο Μπαρτζώκα;

Εδώ μπαίνει και μία όμως ακόμα εξίσωση. Τι γίνεται και με τους παίκτες που βρέθηκαν τώρα στο ρόστερ της ομάδας. Δηλαδή τι θα γίνει με τον Γουέιντ Μπόλντγουιν; Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων, σε συνέντευξή του στο Eurohoops, τον αποθέωσε αναφορικά με τα αθλητικά προσόντα του, όμως άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα αντίληψης από τον ίδιο τον παίκτη και πως μόνο αυτός μπορεί να το διαχειριστεί και να το αφήσει στην άκρη. Ένας γκαρντ που τα χαρακτηριστικά του είναι δυσεύρετα στην Ευρωλίγκα. Μακρύς, καλός αμυντικός επάνω στην μπάλα, τρέχει καλά το γήπεδο, έχει θετικές εξάρσεις στην απόδοσή του, με τρωτές αδυναμίες βέβαια αφού έχει αυξομειώσεις στην αποδοτικότητά στο εν γένει παιχνίδι της ομάδας του, όντας ταυτόχρονα αναποτελεσματικότητα στο σουτ του. Ηταν επιλογή του Ντέβιντ Μπλατ, δεν έβγαλε τα… λεφτά του, το καλοκαίρι ήταν μάλιστα κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά, όμως ο Μπαρτζώκας έδειξε ότι όχι απλά τον υπολογίζει, αλλά τον έβγαλε από την… ναφθαλίνη που είχε μπει επί Κεμζούρα, αναβαθμίζοντας σημαντικά τον ρόλο του.

Αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία;

Και γιατί ας πουμε να μην την πάρει αυτή ο Ντουάιτ Μπάικς; Η αλήθεια είναι πως ο 31χρονος γκαρντ είναι και ο πιο αδικημένος φέτος. Με τον ερχομό του στο Λιμάνι είχε το πρόβλημα του BAT και καθυστέρησε να αγωνιστεί. Στο πρώτο του ματς στην Ευρωλίγκα είχε στομαχικές διαταραχές και μετά από δική του προτροπή αγωνίστηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Παρότι υπήρξε έντονη κριτική προς το πρόσωπό του, επανεμφανίστηκε απέναντι στην Αναντόλου Εφές και ήταν εξαιρετικός. Μία «καψούρα» του Έλληνα τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος διαθέτει εμπειρία, μπορεί να εκτελέσει και το σημαντικό είναι πως αποτελεί έναν παίκτη-προπονητή.

Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει τίποτα στο ΣΕΦ. Δούλεψε πολύ, ήταν καλός συμπαίκτης και από τα παιδιά που γρήγορα ενσωματωθηκαν στο κλίμα της ομάδας.

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν η ομάδα του Ολυμπιακού για να ανεβάσει ποιότητα την περιφέρειά της; Να δει μία από τις παραπάνω τρεις περιπτώσεις ή να πάει παρακάτω φέρνοντας έναν ακόμα γκαρντ που μπορεί να «πλαισιώσει» τον λεγόμενο και ως… ακριβό πλέι μέικερ που ψάχνει τώρα (βλέπε Σλούκα);

Ωραία η απορία. Και ο κόσμος πάντα μπορεί να βοηθήσει σε τέτοια ερωτήματα. Στο παρακάτω poll σας βάζουμε στην διαδικασία να αποφασίσετε ποια θα ήταν η πιο σωστή επιλογή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ