Η Ευρωλίγκα ανοίγει την αγκαλιά της στον free agent Καλάθη

Η Ευρωλίγκα ανοίγει την αγκαλιά της στον free agent Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός αδυνατεί πια να κρατήσει τον ακριβό Νικ Καλάθη. Ο ίδιος δε μοιάζει έτοιμος να ρίξει το κασέ του. Και οι πλούσιοι της Ευρώπης βλέπουν τον Έλληνα γκαρντ να βγαίνει ελεύθερος στην αγορά.

Είναι βαρύ το συμβόλαιο για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον Παναθηναϊκό. Ασήκωτο, θα έλεγε κανείς. Εκείνο το «2» που μπαίνει μπροστά στα χρήματα που παίρνει και τα έξι ψηφία που ακολουθούν μετατρέπουν σε απαγορευτική την παραμονή του στο τριφύλλι και την επόμενη σεζόν. Ναι μεν έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά όλοι γνωρίζουν πως τα συμβόλαια είναι – και – για να «σπάνε». Και ετούτο το συμβόλαιο δύσκολα μπορεί να παραμείνει σε ισχύ δίχως μείωση. Σημαντική μείωση. Που μπορεί να ξεπερνάει και το 35-40%.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να καλύψει τα χρήματα που παίρνει ο αρχηγός του, κάτι που γίνεται σαφές ολοένα και περισσότερο όσο περνάνε οι μέρες. Από το πολύ στενό περιβάλλον της διοίκησης «επικονωνούν» πως είναι δεδομένο ότι το τριφύλλι δεν μπορεί να σηκώσει συμβόλαια αυτού του τύπου τη νέα σεζόν.

Την ίδια ώρα οι φήμες οργιάζουν σε Ελλάδα και εξωτερικό για δραματική μείωση του μπάτζετ της ομάδας την επόμενη σεζόν. Φήμες (και δημοσιεύματα) που φτάνουν μέχρι και στο σημείο να αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την ομάδα. Τραβηγμένο σενάριο, αλλά όσο ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος δεν βγαίνει να μιλήσει, ολοένα και θα φουντώνει. Είτε φύγει, όμως, είτε παραμείνει στο τιμόνι το δεδομένο είναι ένα: πως ο Παναθηναϊκός της μετά-κορωνοϊού εποχής θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή, με μικρό μπάτζετ και ίσως διαφορετικούς στόχους.

Πίσω στο θέμα μας. Ο Καλάθης είναι έτοιμος πλέον να βγει ελεύθερος στην αγορά τους επόμενους μήνες. Χθες υπήρξε δημοσίευμα του Eurohoops που ανέφερε ως δεδομένη τη λύση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον παίκτη. Είδηση που κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Και κάνει την Ευρωλίγκα να περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον Έλληνα γκαρντ.

Οι πλούσιοι της Ευρώπης (ναι υπάρχουν ακόμα παρά τον κορωνοϊό) ορέγονται τον Νικ και περιμένουν στη γωνία. Τη μέρα που θα μείνει ελεύθερος θα έχει προτάσεις στα χέρια του που μπορούν να του καλύψουν τα «θέλω» του και να είναι ελκυστικές για εκείνον. Με απλά μαθηματικά; Ο Καλάθης θα ζητήσει ένα συμβόλαιο κοντά στα δύο εκατομμύριο προς κάθε ενδιαφερόμενο και είναι σίγουρο πως θα τα βρει αυτά τα λεφτά.

Η Ζενίτ με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο της τον έχει τοποθετήσει ήδη στην κορυφή της λίστας της. Η Ζενίτ που δεν έχει το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα και αναμένεται να κοιτάξει το πάνω ράφι της αγοράς. Αλλά δε θα είναι η μόνη. Αν ο Σλούκας φύγει από τη Φενέρμπαχτσε, οι Τούρκοι θα αναζητήσουν αντικαταστάτη. Αν ο Ντιλέινι φύγει από την Μπαρτσελόνα, το ίδιο θα κάνουν και οι Καταλανοί. Είναι μονάχα τρεις από τους συλλόγους που δε θα έλεγαν «όχι» στην προοπτική του Νικ. Και που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον προσελκύσουν. Ολυμπιακός ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Εν κατακλείδι: ο Νικ Καλάθης είναι με το ένα πόδι εκτός Παναθηναϊκού. Και μάλιστα φαίνεται πως είναι μια εξέλιξη που δε θα δυσαρεστήσει ιδιαίτερα καμία από τις δύο πλευρές. Και η Ευρωλίγκα ετοιμάζεται να στρώσει χαλί σε έναν μάλλον… απροσδόκητο free agent.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ