Γίνε πρόεδρος και επέλεξε: Σλούκας ή Καλάθης; (poll)

Γίνε πρόεδρος και επέλεξε: Σλούκας ή Καλάθης; (poll)

Μπες στην θέση του προέδρου μίας ομάδας Ευρωλίγκας και αποφάσισε ποιον εκ των δύο Ελλήνων γκαρντ θα διάλεγες για την θέση του πλέι μέικερ. Τον Κώστα Σλούκα ή τον Νικ Καλάθη;

Αυτήν την στιγμή αμφότεροι αποτελούν τα πιο καυτά ονόματα της Ευρωλίγκας. Και οι δύο όμως έχουν ένα σημαντικό λόγο που ακόμα δεν μπορεί ουδείς να τους αποκτήσει! Ποιος είναι αυτός; Έχουν συμβόλαιο.

Τόσο ο Κώστας Σλούκας όσο και ο Νικ Καλάθης, είναι οι παίκτες που στηρίζουν πολλά η Φενέρμπαχτσε και ο Παναθηναϊκός. Οι δύο Έλληνες γκαρντ, οι οποίοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Εθνικής Ελλάδας και εκ των κορυφαίων (αν όχι οι κορυφαίοι) πλέι μέικερ της Ευρωλίγκας, βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι περίεργο. Το οποίο ουσιαστικά τους ενώνει. Το μέλλον τους είναι αβέβαιο στο κλαμπ που αγωνίζονται!

Ο Σλούκας αναμένει την τελική απόφαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει ότι είναι πολύ δύσκολο (έως και αδύνατον όπως λένε οι πληροφορίες μας), να παραμείνει στην τούρκικη ομάδα εάν φύγει ο Σέρβος τεχνικός. Την ίδια ώρα πολλές είναι οι ομάδες που παραμονεύουν για την υπογραφή του.

Στην ίδια μοίρα είναι όμως και ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ αυτό το διάστημα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση των Πρασίνων είναι ξεκάθαρη. Θέλει να ρίξει το μπάτζετ της σε μεγάλο βαθμό και στις περικοπές δεν γίνεται να έχει αυτό το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο ο Καλάθης. Ο Έλληνας γκαρντ είναι ο ηγέτης της ομάδας, αμείβεται με ένα συμβόλαιο άνω των 2 εκατομμυρίων και εάν δεχτεί μείωση αποδοχών είναι πολύ λογικό να μείνει ελεύθερος. Ηδη περιμένει στην γωνία η Μπαρτσελόνα ενώ οι μνηστήρες θα αυξηθούν αν γίνει free agent.

Το ζητούμενο είναι πως και οι δύο Έλληνες γκαρντ παίζουν στην ίδια ακριβώς θέσεις. Και οι ομάδες της Ευρωλίγκας που αντέχουν και τα συμβόλαιά τους και τον ρόλο τους είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σε περίπτωση λοιπόν που αμφότεροι βγουν στην αγορά το καλοκαίρι, οι κορυφαίοι σύλλογοι της διοργάνωσης, πρέπει να διαλέξουν ποιον εκ των δύο (ή ακόμα και τους δύο αν και αυτό είναι κομματάκι δύσκολο) θα αποφασίσουν να «χτυπήσουν».

Ας πούμε ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό έχει ως πρώτο στόχο τον Κώστα Σλούκα για την θέση του πλέι μέικερ. Τι θα γίνει όμως εάν και ο Καλάθης είναι ελεύθερος; Το ίδιο μπορεί να σκεφτεί και η Μπαρτσελόνα που φέρεται ως υποψήφια για να πάρει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού από την μεριά της. Αν δει ελεύθερο τον Σλούκα, γιατί να μην κοιτάξει να κάνει αυτόν δικό της;

Από την μεριά μας σας χρίζουμε πρόεδρο ομάδας. Και σας λέμε να πάρετε την τελική απόφαση, ψηφίζοντας ποιον εκ των δύο θα επιλέγατε για βασικό πλέι μέικερ της ομάδας σας. Μακριά από οπαδικές προτιμήσεις. Καθαρά αγωνιστικά αν αμφότεροι είναι free agent ταυτόχρονα στην αγορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ