Ο Βατούτιν, οι περικοπές σε μισθούς και τα κλειστά σύνορα της Ρωσίας

Ο Βατούτιν, οι περικοπές σε μισθούς και τα κλειστά σύνορα της Ρωσίας

Ο ισχυρός άντρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις συνομιλίες της Ευρωλίγκα και της ELPA, ενώ υποστήριξε πως στην Ρωσία δεν γνωρίζουν πότε θα έρθουν οι ξένοι παίκτες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Russia 24», ο Αντρέι Βατούτιν, προχώρησε σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν.

Αρχικά μίλησε για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα του λόγω του κορωνοϊού, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνομιλίες Ευρωλίγκας-ELPA για περικοπές στους μισθούς ενώ κατέληξε σχετικά με την Ρωσία και τα κλειστά της σύνορα.

Αρχικά είπε: «Ένα από τα βασικότερα προβλήματα αυτή την στιγμή είναι η απώλεια των εσόδων. Δεν πουλάμε εισιτήρια, δεν έρχονται φίλαθλοι, δεν υπάρχουν ματς, ο κόσμος δεν αγοράζει από τις μπουτίκ και δεν έχουμε τηλεοπτικές καλύψεις. Όλες οι ομάδες αυτή την στιγμή έχουν μηδενικά έσοδα. Επίσης, ήδη γνωρίζουμε ότι αρκετοί χορηγοί μας δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία μας, για δικούς τους λόγους.

Επίσης, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ θα μειωθεί σοβαρά και αρκετά. Δεν θέλω να υπερβάλλω, καθώς όλο το ευρωπαϊκό βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Όλοι προσπαθούν να βρουν ένα σημείο για να εκκινήσουν ξανά. Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαια με παίκτες, δεν υπάρχει μεταγραφική δραστηριότητα. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για τα μέτρα που θα πάρουν και θα αφορούν τα μελλοντικά συμβόλαια».

Εν συνεχεία, ο Βατούτιν τόνισε ότι η EuroLeague έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με την ELPA για περικοπές στα συμβόλαια και της επόμενης σεζόν.

«Η Euroleague μιλά με την ELPA για περικοπές και στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν, επειδή τώρα δεν υπάρχουν οι νόμοι ή τα νομικά μέσα για τους συλλόγους, ώστε να μειώσουν τους μισθούς που έχουν συμφωνηθεί για το μέλλον».

Τέλος, σχετικά με την ενδεχόμενη επανεκκίνηση της EuroLeague, υπογράμμισε ότι:

«Τα σύνορα στην Ρωσία είναι ακόμα κλειστά. Δεν μπορούμε να βγούμε από την χώρα ή να δεχτούμε κάποιον από άλλη χώρα. Αυτό ισχύει φυσικά για την ΤΣΣΚΑ, την Ζενίτ και την Χίμκι. Η ΤΣΣΚΑ έχει δέκα παίκτες εκτός Ρωσίας. Πώς θα γίνει; Πώς θα επιστρέψουν για την καραντίνα; Δεν βλέπω κάτι θετικό στο να συνεχιστεί η σεζόν τον Ιούλιο. Είναι περίπλοκη η κατάσταση. Περιμένουμε την απόφαση, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να αναλύσουμε και ότι υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς και μπάσκετ χαμηλού επιπέδου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ