Ο αθλητής κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο

Ο αθλητής κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο

Η περίπτωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στον Ολυμπιακό, ο προγραμματισμός των Ερυθρόλευκων και το πώς θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα του Πειραιά λίγο πριν τις τελικές αποφάσεις της Ευρωλίγκας…

Κάθε περίπτωση αθλητή είναι διαφορετική. Άλλα πράγματα ζητάει από το μεγάλο της αστέρι μία ομάδα και άλλα από έναν παίκτη που έρχεται για να συμπληρώσει το ρόστερ της.

Έτσι είναι στον παγκόσμιο σύγχρονο αθλητισμό και σε οποιοδήποτε σπορ. Δεν είναι όλοι… ίσοι, παρότι κάθε αθλητής νομίζει ότι είναι ανώτερος όλων, οι προπονητές συνήθως ολοκληρώνουν την επιλογή τους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ρόλους στις ομάδες τους.

Μαγική κουβέντα αυτή: Ρόλος.

Ο Ολυμπιακός έτσι έφτασε στις επιτυχίες. Έχοντας στο ρόστερ του παίκτες που μπορούν να κάνουν καλά συγκεκριμένα πράγματα. Που θα περάσουν στο παρκέ, για 4 λεπτά και θα δώσουν το 100% τους σε αυτό το διάστημα. Κάθε ομάδα έχει αθλητές που γνωρίζουν πως δεν θα τους δοθεί ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλος. Σημαίνει κάτι αυτό; Αντιθέτως, συμβιβάζονται με την ιδέα, γίνονται 100% παίκτες του προπονητή τους και είναι στιγμές που τέτοιες επιλογές φέρνουν επιτυχίες.

Ένα παραδειγματάκι ήταν ας πούμε ο Τρεμέλ Ντάρντεν. Δεν ήρθε για να κουβαλήσει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του. Ήταν όμως υπερπολύτιμη η συμβολή του για όσα κατάφεραν οι Ερυθρόλευκοι σε εκείνη τη σεζόν. Μπορούσε να δώσει λύσεις στην άμυνα, «μάτσαρε» με αντιπάλους που ήταν οι νούμερο ένα κίνδυνοι για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, πρόσθετε πόντους όποτε τον χρειαζόταν η περίσταση.

Μπορείτε σε όλη αυτήν την διαδρομή να βρείτε κι άλλους τέτοιους παίκτες που πέρασαν από το λιμάνι.

Μία παρόμοια περίπτωση είναι και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Κυθνιώτης γκαρντ είναι ένα παίκτης προπονητή. Ένας περιφερειακός που μπορεί να αποδειχτεί εργαλείο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ανάλογα την περίσταση και τον αντίπαλο που έχει απέναντί του.

Θα παλέψει από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα περάσει στο παρκέ, θα δείξει ζήλο, θα βγάλει τσαγανό για κάθε κατοχή. Πρόκειται για έναν ικανοποιητικό σουτέρ, που θα ενταχθεί στο σύνολο των Ερυθρόλευκων και θα κάνει αυτά που θα του ζητήσει ο κόουτς του.

Πάνω από όλα δεν κόβει τον… δρόμο σε αυτούς που θα έρθουν (ή έχει η ομάδα σκοπό να φέρει) για τις υπόλοιπες θέσεις των γκαρντ. Ενισχύει κι άλλον τον κορμό των γηγενών, για τον οποίο προσωπικά έχω εκφράσει άπειρες φορές την άποψή μου πως είναι αναγκαίος σε αυτό το επίπεδο και στα δεδομένα μας. Μπορεί να βοηθήσει υπό συνθήκες και στις τρεις θέσεις των γκαρντ και το ζητούμενο είναι πως δεν θα ενοχληθεί να έρχεται και από τις τελευταίες θέσεις του ροτέισον του πάγκου του Μπαρτζώκα.

Διεθνής, με παραστάσεις, που μπορεί να κάνει πράγματα.

Δεν αντιλαμβάνομαι αυτήν την απαξίωση των τελευταίων ημερών από την στιγμή που γράψαμε στο «10» για το ότι έγινε… ερυθρόλευκος και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις με τον Ολυμπιακό.

Ο Μπαρτζώκας δεν ξέρει και εμείς ξέρουμε καλύτερα; Ή του φορτώθηκε ένας παίκτης; Στο 2020 δεν γίνεται να αποκτηθούν αθλητές… φυτευτοί σε μία ομάδα μπάσκετ. Ειδικά στην περίπτωση των Πειραιωτών που έχουν δώσει τα κλειδιά στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος αποφασίζει ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν.

Ένα τελευταίο λοιπόν και προσωπικά δεν θα αναλωθώ και πάλι επί του θέματος. Ο κάθε αθλητής κρίνεται στο γήπεδο και όχι νωρίτερα στα social media. Υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες και αυτό είναι δεδομένο.

Όμως ας δούμε τον κάθε παίκτη, να παρατηρήσουμε τι του ζητάει η ομάδα του, να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή του και μετέπειτα να κρίνουμε.

Δεν τον λέω για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Το γράφω προσωπικά για τον κάθε παίκτη που αγωνίζεται.

Το παρκέ εν προκειμένω είναι ο καλύτερος καθρέφτης για αυτόν. Και όχι το πληκτρολόγιο..

ΥΓ1 Μετά από αυτήν την προσθήκη, είναι λογικό να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από την μεριά του Αντώνη Κόνιαρη. Όχι για την παραμονή του, αλλά για την πιθανότητα να υπάρξει κάποια παραχώρησή του ως δανεικός σε ομάδα που έχει διπλές υποχρεώσεις. Μακριά από την χώρα μας να είναι και όλα καλά. Ο Χανιώτης γκαρντ είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και είναι ανάγκη να βγει.

ΥΓ2 Κάπως έτσι ανεβαίνει στο… ροτέισον και ο Νικολαΐδης. Θα λογίζεται δηλαδή (εάν πάει δανεικός ο Κόνιαρης) ως 4ος άσος.

ΥΓ3 Δύο παίκτες στο 1-2. Να δούμε. Συνολικά ο Ολυμπιακός είναι 3 μεταγραφές πριν την ολοκλήρωση του ρόστερ του. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ο Χαραλαμπόπουλος εδώ. Και μετά τον Λαρεντζάκη, ανεβαίνει στο ροτέισον.

ΥΓ4 Έχω καλό προαίσθημα για το 1-2. Και πληροφορίες μαζί. Όμως μέχρι τις 24/05 δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποια κίνηση. Πάντως γίνονται συζητήσεις, κόσμος μιλάει με αυτούς που πρέπει, «ψηστήρια» γίνονται.

ΥΓ5 Ο Βεζένκοφ είναι ένα πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό που θέλουν να τον στηρίξουν. Εάν δεν ήταν αυτός, είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πήγαινε για κάτι βαρβάτο εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ