Παναγιωτόπουλος: «Είναι έτοιμος προπονητής ο Βόβορας»

Παναγιωτόπουλος: «Είναι έτοιμος προπονητής ο Βόβορας»

Ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ στην Ζενίτ, και πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα κόουτς.

Μαζί πέρασαν όμορφες στιγμές στον Παναθηναϊκό και γνωρίζονται αρκετά καλά. Βέβαια οι δρόμοι χώρισαν για τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Βόβορα, με τον πρώτο να συνεργάζεται με τον Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ και τον δεύτερο να μένει ως βοηθός στο Τριφύλλι και πλέον να είναι απόλυτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Ο Παναγιωτόπουλος πάντως δεν ξέχασε τον καλό του φίλο. Μίλησε για όσα μπορεί να προσφέρει, του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για την επόμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό ενώ τοποθετήθηκε για την συνολική κατάσταση που επικρατεί λόγο του κορωνοϊού, την Ζενίτ, τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορωνοϊού: «Είναι δύσκολη κατάσταση, είναι η ζωή μας το μπάσκετ. Αυτήν τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι η pre-season είναι μεγαλύτερη, είμαστε επίσης αυτήν την περίοδο σε διαδικασία ανταλλαγής ιδεών για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια ομάδα. Αλλά δεν μπορείς να ξεκινήσεις κάτι, αν δεν τελειώσει κάτι προηγούμενο, ώστε να παρουσιάσουμε το πλάνο για χτίσιμο ομάδας. Μέχρι να πούμε ότι τελεσίδικα ότι τελειώνει η Ευρωλίγκα. Πρέπει να ξεχάσουμε όλοι ότι θα υπάρχει εικόνα που υπήρχε πριν για τους αθλητές. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες θα φτάσουν στο πικ τους. Είναι δύσκολο να κάνουν restart και πνευματικά και να βρεθούν στη συνέχεια στην κατάσταση που ήταν. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα είναι οι ομάδες στην κατάσταση που ήταν πριν. Είναι αχαρτογράφητα τα νερά στα οποία πρέπει να κινηθούμε. Να ξεχάσουμε αυτά που είχαμε στο μυαλό μας για κάποιους παίκτες. Είναι πιο δύσκολο να επιστρέψουν και χωρίς τραυματισμούς οι παίκτες, είναι λίγο επίφοβα τα πράγματα. Το είδαμε και στη Γερμανία. Είναι ένας… τυφλοσούρτης το ξεκίνημα στην Bundesliga, που είχε 6-7 τραυματισμούς στο ξεκίνημα. Το προϊόν που υπηρετούμε κι εμείς θα είναι διαφορετικό. Θα πρέπει να διαμορφωθούν άλλες συνθήκες, θα πρέπει να γίνει μίξη ενός φιλικού με ένταση ενός κανονικού ματς. Θα είναι διαφορετική κατάσταση στο mindset των αθλητών».

Το μέλλον της VTB και την πιθανότητα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν: «Η VTB δεν θα τελειώσει. Στον σύλλογο υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν πράγματα. Το βλέπεις σε καθημερινή βάση. Από τη στιγμή που η ακυρώθηκε η VTB εμείς χάσαμε το αγωνιστικό κομμάτι για διεκδίκηση συμμετοχής στην Ευρωλίγκα λόγω της διακοπής στην VTB και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Άκουσα για το δημοσίευμα στο Βελιγράδι που είπατε, έτσι θα δοθεί λύση σε κάποια πράγματα ομιχλώδη. Δεν έχουμε τις φιναλίστ από το Eurocup, που είχαμε πέρυσι, κάποιες ομάδες έκαναν επενδύσεις για να παίξουν στην Ευρωλίγκα, ενώ κάποιες ομάδες θα διεκδικούσαν συμμετοχή μέσω των πρωταθλημάτων και δεν θα μπορέσουν. Οπότε, η αύξηση των ομάδων αλλά και η διατήρηση του μοντέλου που ειπώθηκε, ίσως δώσουν τη λύση, καθώς θα μεγαλώσει το brand της Ευρωλίγκας. Εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Να δούμε τα μπάτζετ, ποιες θα είναι οι συνθήκες, ώστε να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είναι ομιχλώδες το τοπίο».

Τον Καλάθη, τον Σβεντ και τον Χιλ: «Δεν γνωρίζουμε σε ποια διοργάνωση θα είμαστε, αν θα παίξουμε Ευρωλίγκα. Είναι ευμετάβλητο το μπάτζετ μας. Σίγουρα τους παίκτες που μας αρέσουν θα τους κοιτάξουμε, αναλόγως και που βρισκόμαστε σε επίπεδο μπάτζετ. Θα δούμε για τις περιπτώσεις που μας αρέσουν τι μπορούμε να κάνουμε. Πρωτίστως είναι το κομμάτι το που θα αγωνιστούμε. Δεν το κοιτάμε το μεταγραφικό κομμάτι αυτήν τη στιγμή. Είναι εγνωσμένης αξίας ο Καλάθης, ο Σβεντ και ο Ντιλέινι. Είτε έχει συμβόλαιο ή όχι κάποιος παίκτης μπορεί να μας αρέσει. Πόσω μάλλον αν υπάρχει και προσωπική επαφή με κάποιους και γνωρίζουμε τα πνευματικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ πρώιμα όλα αυτά, ώστε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία ή συζήτηση και ειδικά για παίκτες που έχουν συμβόλαιο. Θα ήταν απρεπές να μιλήσουμε για αυτούς τους παίκτες. Ο Μάλκολμ Χιλ (σ.σ. της Αστάνα) είναι πάρα πολύ εξελίξιμος παίκτης, διότι ξέρεις ότι έχω αυτό το… βίτσιο. Είναι παίκτης 2-3, μπορεί να κάνει πράγματα, έχει καλά χαρακτηριστικά, είναι παίκτης με potential. Δεν έχει πιάσει ταβάνι. Τον έχω στα ραντάρ εδώ και δύο χρόνια».

Τους παίκτες που μπορούν να πάνε NBA: «Είναι παίκτες που αν πάνε NBA θα έχουν εξασφαλίσει αυτά που θέλουν. Αν είναι παίκτες με δεκαήμερο συμβόλαιο ή two way contract, που πέρυσι μπορεί να τους λέγαμε και να το σκεφτόντουσαν, φέτος μπορεί να είναι διαφορετικά. Διότι αφενός μπορεί να φύγουν παίκτες όπως ο Καμπάτσο και ο Μίτσιτς, αλλά ίσως να υπάρχουν ευκαιρίες από την άλλη πλευρά, διότι θα υπάρχει ένα διαφορετικό ρεύμα. Θα ανοίξει η πόρτα για να έρθουν παιδιά με καλές ικανότητες».

Τους προπονητές που του έχει δώσει τα περισσότερα πράγματα προπονητικά: «Παίρνεις από όλους, πρέπει να είσαι ανοιχτός. Τη μεγαλύτερη δυνατότητα μου την έδωσε ο κόουτς Πεδουλάκης, τον εκτιμώ σαν άνθρωπο αρχικά και μετά σαν προπονητή. Έχει πολλές γνώσεις. Από εκεί και πέρα πήρα και παίρνω καθημερινά από τον κόουτς Πασκουάλ, αλλά φυσικά και από τον κόουτς Πιτίνο. Παίρνεις πράγματα που ταιριάζουν σε εσένα, στην προσωπικότητα. Τα παίρνεις και τα φιλτράρεις στη δική σου προσωπικότητα και τα βγάζεις στη δική σου μορφή. Ο κάθε προπονητής σου δίνει πράγματα και σου δίνει χώρο για να είσαι ο… Διαμαντής. Θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να σπάσει το ταβάνι του το τιμ που θα λειτουργήσει καλά. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία. Ο Πασκουάλ έχει διαφορετικό τρόπο διαχείρισης, σου δίνει χώρο για να κάνεις τα δικά σου πράγματα. Με γεμίζει η συνεργασία και μου δίνει χώρο. Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ο πρώτος προπονητής θα πάρει την απόφαση».

Τον Βόβορα και είναι έτοιμος να περάσει στην επόμενη… πίστα: «Όλα είναι υποκειμενικά γενικότερα. Είμαι υποκειμενικός 1000% σε αυτήν την περίπτωση. Τον ξέρω χρόνια, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και σπάνιος χαρακτήρας, είναι πολύ καλό παιδί. Είναι πολύ καταρτισμένος προπονητής και με τρομερή διάθεση να κάνει πράγματα. Έχει τρομερή εμπειρία πλέον. Είναι έτοιμος προπονητής, θεωρώ ότι ο Γιώργος είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Ξέρει τι να κάνει η διοίκηση. Θεωρώ ότι είναι έτοιμος προπονητής ο Γιώργος».

Τα σχέδιά του για το μέλλον και αν θέλει να γίνει πρώτος προπονητής: «Προσήλωσή μου είναι να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο. Όποιος είναι προπονητής πρέπει να λειτουργεί σαν πρώτος προπονητής, ακόμα και όταν είσαι σε ένα σταφ ως βοηθός. Αν λειτουργείς έτσι μπορείς να αναλάβεις και ως πρώτος. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι στη Ζενίτ, είναι πολύ πρώιμο να επιστρέψω στην Ελλάδα. Έχουμε πάει ουσιαστικά μόνο για 40-45 ημέρες. Δεν μου αρέσει η λέξη αντιγραφή, δεν υπάρχει παρθενογένεση. Παίρνεις κάποια πράγματα από κάποιους προπονητές και κάποιοι από αυτούς είναι . Είμαι Βοστώνη από μικρός, μου αρέσει ο Στίβενς, μου αρέσει και ο Ποέλστρα των Χιτ. Σίγουρα υπήρξε περίοδος στη ζωή μου που δεν ταίριαξα καλά με κάποιον προπονητή. Λειτουργείς σαν επαγγελματίας 100% για να το ξεπεράσεις, ώστε να είσαι λειτουργικός και να πάνε πίσω οι διαφορές που υπάρχουν. Δεν πρέπει να μπαίνει μπροστά το “εγώ”».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ