Το τέλος στη φετινή Ευρωλίγκα σημαίνει έχουμε… Σλουκιάδα

Το τέλος στη φετινή Ευρωλίγκα σημαίνει έχουμε… Σλουκιάδα

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η σεζόν στην Ευρωλίγκα, οι ομάδες μπαίνουν σε σχεδιασμό για τη νέα περίοδο. Επισήμως… Σλουκιάδα.

Περιμέναμε καρτερικά να βγει καπνός από την Ευρωλίγκα. Όχι μόνο για να επιστρέψουν οι ομάδες στο παρκέ, ή να το πάρουμε απόφαση ότι θα ξαναδούμε μπάσκετ το Φθινόπωρο, αλλά και για να μπουν σε σειρά αρκετά ζητήματα. Το φετινό καλοκαίρι θα έχει μπόλικη… Σλουκιάδα. Είχε ήδη, καθώς καθημερινά στην επικαιρότητα είναι το όνομα του Έλληνα διεθνή γκαρντ, όμως πλέον μπαίνουμε επισήμως στην τελική φάση.

Ό,τι κι αν είχε συμβεί, όποιος κι αν είχε μιλήσει με όποιον, όσο ήταν σε εκκρεμότητα η σεζόν, δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα. Βλέπετε, αν η απόφαση ήταν διαφορετική, ο Κώστας Σλούκας έπρεπε (και θα το έκανε άνευ άλλου) να τιμήσει ως το τέλος το συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, συνεπώς δεν μπορούσε να υπάρξει καμία… φανερή κίνηση.

Η σεζόν τέλειωσε και πλέον ξεκινά ο σχεδιασμός. Εν αρχή ην η Φενέρμπαχτσε, καθώς οι Τούρκοι πρέπει να αποφασίσουν το ύψος του μπάτζετ, που θα έχουν να διαθέσουν, να αποφασίσουν με ποιους θα διαπραγματευτούν και ποιους θα αφήσουν, να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, που πάντα υπάρχει ενδεχόμενο ανατροπής, θέλουν την τουρκική ομάδα να μην μπορεί να σηκώσει το συμβόλαιο του Σλούκα. Οπότε πρώτο βήμα είναι να απελευθερωθεί από τη Φενέρμπαχτσε. Αν συμβεί αυτό, που λογικά δεν θα πάρει πολύ καιρό για να γίνει, ανοίγει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει κάτι παραπάνω από μια… προκαταρκτική συζήτηση κι υπάρχει βεβαιότητα ότι, από τη στιγμή που ο παίκτης θα είναι ελεύθερος, ΔΕΝ θα μπούμε σε λογική πλειστηριασμού, ούτε θα υπάρξουν συζητήσεις με άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ υπερτερεί σε χρήματα, ομάδων όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, ακόμα κι η Ζενίτ.

Το όπλο του Ολυμπιακού είναι πως από τη μια μπορεί να προσεγγίσει στα χρήματα των άλλων (όχι να τους κερδίσει αν ανεβεί η τιμή), από την άλλη -κι αυτό είναι το σημαντικότερο- να δώσει στον Σλούκα σημαντικό (πρωταγωνιστικό) ρόλο. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, δεν μπορεί να προχωρήσει ο υπόλοιπος σχεδιασμός, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα Σλούκα στο λιμάνι.

Ο Έλληνας διεθνής θα πάρει το μεγάλο κομμάτι της πίτας, που έχουν καθορίσει οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού για τα μεταγραφικά και μετά, ανάλογα με το αν έχει τελεσφορήσει η προσπάθεια, το FFP και μια σειρά άλλων δεδομένων, θα υπάρξουν κινήσεις. Πάντως, η επιλογή Λαρεντζάκη (φτηνός κι αξιόπιστος) δείχνει ότι οι Πειραιώτες άνοιξαν χώρο στο μπάτζετ, για να καλύψουν τις απαιτήσεις του Σλούκα και να τον πείσουν να φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ