Παναθηναϊκός: Η μεγάλη απόφαση του Νικ Καλάθη

Παναθηναϊκός: Η μεγάλη απόφαση του Νικ Καλάθη

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού, το αναγκαίο διαζύγιο με τους Πράσινους, η Μπαρτσελόνα που είναι το απόλυτο φαβορί για την υπογραφή του και οι ομάδες που περιμένουν στη γωνία για να τον κάνουν δικό τους.

Βρίσκεται στην δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Όντας 20 χρονών, το 2009 και μετά απο το κολέγιο της Φλόριντα αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το Τριφύλλι στο στήθος για τρεις σεζόν, περίοδος που κατέκτησε Ευρωλίγκα και δύο πρωταθλήματα Ελλάδος. Η συνέχεια βρήκε τον Νικ Καλάθη, περί ου ο λόγος, στην Λοκομοτίβ Κούμπαν και στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις.

Αυτή η περιπλάνηση μακριά από το κλειστό του Αμαρουσίου δεν κράτησε και πολύ. Την σεζόν 2015-16 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, έγινε πρώτο βιολί της ομάδας των Πρασίνων και έφτασε στο σημείο να αμείβεται με πάνω απο 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, υπογράφοντας πλουσιοπάροχο συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2018 για τρία χρόνια.

Ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας και σε ένα σημείο μόνος. Πολύ μόνος. Ιδιαίτερα στο άσο έδειχνε πως κουβαλούσε όλο το φορτίο, σε σημείο που ακόμα και οι… αντίπαλοι κατανοούσα το βάρος αυτής της συνθήκης. «Τι κάνει και ο Καλάθης; Τον έχουν… ξεζουμίσει», άκουγες σε πηγαδάκια φίλων του Παναθηναϊκού και όχι άδικα, αφου στο δεύτερο διάστημα του στο ΟΑΚΑ και μετά το τέλος της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη, τα στηρίγματα στον άσο ήταν λίγα. Ελάχιστα…

Ο καιρός πέρασε και μάλλον το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον αρχηγό του Τριφυλλιού. Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ριζική μείωση του μπάτζετ του. Το συμβόλαιο του Καλάθη ΔΕΝ μπορεί να το αντέξει, σύμπνοια απόψεων δεν υπάρχει με την διοίκηση της ομάδας και ούτε και διάθεση για συνέχεια της συνεργασίας, ακόμα και αν ο κόσμος της ομάδας δεν θέλει να φύγει ο ομογενής γκαρντ από την ομάδα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Η αλήθεια είναι πως σε συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζουν καλά όσα έχουν να κάνουν με την ομάδα του Τριφυλλιού, ο Καλάθης είναι ουσιαστικά με το ενάμισι πόδι εκτός ομάδας. Βασικά ο προγραμματισμός των Πρασίνων έχει ξεκινήσει, έχοντας εκτός τον διεθνή πλέι μέικερ, καθώς είναι αδύνατον να καλύψει η ομάδα το υπάρχον συμβόλαιό του (λήγει το καλοκαίρι του 2021), ενώ ούτε ο ίδιος μοιάζει έτοιμος να δεχθεί μία μεγάλη μείωση, βλέποντας ότι και το νέο πλάνο του Παναθηναϊκού δεν τον καλύπτει. Στην Ισπανία έγραφαν ότι του οφείλεται ένα μεγάλο ποσό από την φετινή χρονιά, είδηση που έχει απόλυτη βάση, με τον Καλάθη ουσιαστικά να μην είναι θερμός να παραμείνει στην ομάδα και να διεκδικήσει το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Οχι ότι γέρασε, όμως είναι στην ακμή του όντας 31 ετών και μπαίνοντας στα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού αυτήν την στιγμή θεωρείται ένας εκ τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρωλίγκας.
Για πολλούς ο κορυφαίος πλέι μέικερ της διοργάνωσης, έχοντας παραπάνω από 9 ασίστ σε κάθε ματς.

Η Μπαρτσελόνα όχι απλά τον έχει προσεγγίσει αλλά ως ένα σημείο τον έχει πείσει να μετακομίσει στην Βαρκελώνη. Δεν είναι μόνο τα 5,8 εκατομμύρια δολάρια που του προσφέρουν οι Καταλανοί, όσο το δέλεαρ να βρεθεί σε έναν οργανισμό όπως των Μπλαουγκράνα. Σε μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας, αλλά εννοείται και της Ευρωλίγκας. Μιλάμε για ένα σύνολο, που παρότι έχει ως πρώτο προπονητή τον Πέσιτς, διαθέτει αθλητές όπως ο Μίροτιτς, ο Αμπρίνες, ο Χάνγκα και ο Ντέιβις στο ρόστερ της, την ώρα που οι Καταλανοί θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι του για να του προσφέρουν τα πάντα. Και ας είναι πιθανόν να υπάρχουν αναταράξεις στα εσωτερικά της ομάδας λόγω των μειώσεων των μισθών που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ

Αυτήν την στιγμή δεν μιλάμε λοιπόν για deal 100%. Αλλά μία προφορική συμφωνία. Μέχρι να μπουν οι υπογραφές τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Οπως ενημέρωσε η Mundo τον Καλάθη θέλουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Ζενίτ, ενώ μπορεί να υπάρξουν υπό συνθήκες και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Ακόμα δεν έχει μείνει ελεύθερος αλλά αυτό θα συμβεί. Έχει συμβόλαιο, όμως ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να το εξαντλήσει φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκου. Εξάλλου οι Πράσινοι ήδη κοιτούν περιπτώσεις όπως του Λορένζο Μπράουν του Ερυθρού Αστέρα και του Λάνγκστον Χολ του Προμηθέα.

Ταυτόχρονα για τον Καλάθη θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο ίδιος δεν συζητούσε το ενδεχόμενο να βρεθεί και πάλι σε μία τόσο κρύα πόλη όπως η Μόσχα, έχοντας στο μυαλό του και το πέρασμα απο το Κουμπάν. Βέβαια από την μεριά της εάν η ΤΣΣΚΑ επανέλθει με μία γερή πρόταση, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφασή του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Καλάθης δεν θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού την επόμενη χρονιά.. Που θα καταλήξει; Θα το γνωρίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, με την Μπαρτσελόνα να έχει τον πρώτο λόγο και να είναι το απόλυτο φαβορί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ