Μπερτομέου: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι μαζί μας όπως στα προηγούμενα 20 χρόνια»

Μπερτομέου: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι μαζί μας όπως στα προηγούμενα 20 χρόνια»

Ο CEO της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε στους Πράσινους και στο ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την Ευρωλίγκα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις 3 Ιουνίου έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να μιλήσει για το μέλλον της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το σενάριο οι Πράσινοι να αποχωρήσουν από την Ευρωλίγκα έχει ακουστεί εδώ και καιρό, όμως η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα πει ο ισχυρός άντρας του Τριφυλλιού.

Από την μεριά του πάντως, ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα. Μιλώντας  στο «maxbetsport», ο CEO της Ευρωλίγκας μίλησε για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την διοργάνωση, όμως τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και εξέφρασε την πεποίθηση του πως οι Πράσινοι θα παραμείνουν στην λίγκα, όπως και κάνουν τα τελευταία 20 χρόνια.

Αναλυτικά

Για το ενδεχόμενο να φύγει από την Euroleague ο Παναθηναϊκός:«δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έρχεται από την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. Είναι φήμες, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι επίσημο, ότι ο σύλλογος φεύγει από την Euroleague. Σε μια υποθετική περίπτωση, υπάρχει μια διαδικασία και πιστεύω πως οι σύλλογοι γνωρίζουν ότι το μέλλον τους εκτός Euroleague δεν θα είναι και το πιο λαμπρό. Όταν είσαι στην Euroleague, είσαι μέρος της ελίτ. Παίζεις τα καλύτερα παιχνίδια. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, όπως ήταν μαζί μας αυτά τα 20 χρόνια».

Για το Final Four της επόμενης σεζόν: «Θα θέλαμε να κάνουμε το Final Four στην Κολωνία την επόμενη σεζόν. Δουλέψαμε για πολύ καιρό για να το φτιάξουμε. Μιλάμε με την πόλη και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε στη Κολωνία. Δεν είναι ακόμα κάτι επίσημο, αλλά υπάρχει αμοιβαία θέληση. Όσο για το Βελιγράδι, η πόλη ήταν μια εξαιρετική οικοδέσποινα. Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες στη Σερβία που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Εάν συνεχιζόταν η σεζόν, πιθανότατα θα παίζαμε στη Σερβία. Απολαύσαμε το Final Four πριν από μερικά χρόνια στο Βελιγράδι και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το Βελιγράδι θα είναι και πάλι η πόλη που θα οργανώσει Final Four γιατί το αξίζει».

Για τις επιλογές που είχε τη φετινή σεζόν: «Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να τελειώσει η σεζόν με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τελειώναμε μέχρι τον Ιούνιο, ώστε να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν χωρίς προβλήματα. Άλλη επιλογή ήταν να τελειώσει η σεζόν έτσι, όπως και τελικά συνέβη. Δεν υπήρχαν ενδιάμεσες επιλογές, εκτός από αυτές τις δύο. Όταν έγινε σαφές ότι οι ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις, όσον αφορά την πανδημία, δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν όλες χωρίς προβλήματα για να προετοιμαστούν. Η κατάσταση ήταν συγκεκριμένη στη Ρωσία, όπου δεν υπήρχε ένδειξη μείωσης της πανδημίας. Σε τέτοιες συνθήκες, η μόνη πιθανή πρόταση ήταν το φινάλε της σεζόν».

Για την Παρτιζάν:«πιστεύω ότι είναι σαφές πως η Παρτιζάν έχει κάνει σοβαρή δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια. Ο νέος πρόεδρος μού εξήγησε ότι η ομάδα είναι πλήρης και καταλαβαίνω την απογοήτευση που μπορεί να υπάρχει στον σύλλογο, αλλά και στον κόσμο, επειδή η σεζόν ήταν εξαιρετική, αλλά λόγω των συνθηκών που αναφέραμε δεν μπορούν να φτάσουν στους αρχικούς στόχους. Ωστόσο πιστεύω ότι και οι φίλοι της Αναντολού Εφές έχουν το ίδιο συναίσθημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ