Η ζωή χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ

Η ζωή χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει το αντίδοτο μετά τον Μιλουτίνοφ. Οι Ελις και Μάρτιν που έχουν αθλητικότητα, είναι όμως άπειροι και δεν έχουν το μέγεθος για να θωρακίσουν το «5».

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει στο να έχει έναν ισχυρό πόλο στην θέση του σέντερ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο παίκτης που περνούσε η μπάλα στην ρακέτα, άνοιγε χώρους για τους υπόλοιπους, τελείωνε φάσεις, έκανε καλύτερους τους συμπαίκτες του και «καθάριζε» στους αιθέρες με τα ακρα του και το ύψος του.
Ένας σύγχρονος.. δεινόσαυρος, ο οποίος όσο περνούσε ο καιρός, τόσο και πιο σίγουρο γινόταν το σενάριο ότι αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει από τον Πειραιά. Αρχικά ήταν ο φόβος του ΝΒΑ και η απόφαση του Πόποβιτς για το αν θα τον τραβήξει στους Σπερς. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τα πρώτα καλοκαίρια του στον Ολυμπιακό διατηρούσαν αυτήν την αγωνία. Να περάσει η μέρα που είχε οριστεί ως… καταληκτική για να μπορέσει το Σαν Αντόνιο να τον φέρει στο Τέξας.

Μετά από αυτό το… μαρτύριο και την συνειδητοποίηση πως το ΝΒΑ δεν θα τον δεχτεί αυτό το διάστημα, ήρθαν οι μνηστήρες από την Ευρωλίγκα. Και μπορεί το καλοκαίρι του 2019 να την… γλύτωσε ο Ολυμπιακός, εκείνο του 2020 ήταν και ο λόγος για να κλείσε το κεφάλαιο Πειραιάς για τον Μιλουτίνοφ. Η ΤΣΣΚΑ τον ήθελε πολύ, ο Ιτούδης ακόμα περισσότερο. Η επιμονή της έπιασε τόπο, ο Σέρβος σέντερ συμφώνησε μαζί της και μετά από πέντε χρόνια θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την ομάδα της καρδιάς του, όπως είπε και ο ίδιος. Τι αφήνει πίσω του; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που δεν έχει και εύκολες απαντήσεις.

ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ «5»

Το δίδυμο που ο Ολυμπιακός θα αντιπαρατάξει στη θέση του σέντερ θα θυμίσει κάτι από τις κλασικές επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μακριά από τα δεδομένα της προηγούμενης πενταετίας των Ερυθρόλευκων που είχαν έναν sevenfooter στο πρώτο ροτέισόν τους και με σέντερ που βασίζουν τα πάντα στην αθλητικότητά τους. Όντας απόλυτα εναρμονισμένος με το σήμερα, ο Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει να στηρίξει το πλάνο του και ας μπορέσει να είναι ρισκαδόρικο. Να κινηθεί με δύο παιδιά που φημίζονται για την ταχύτητά τους και την ενέργειά τους, χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Και επειδή αυτές οι αποφάσεις πολλές φορές αλλάζουν, αυτήν την στιγμή, ο προπονητής του Ολυμπακού έχει στηρίει το πλάνο του επάνω σε δύο παιδιά που δεν έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα, όμως διαθέτουν ταλέντο και δίψα γιανα αναγκάσουν όλες τις ομάδες της διοργάνωσης να τους κοιτάξουν και να τους υπολογίζουν. Στο «5» οι Ερυθρόλευκοι θα πορευτούν με τον Οκτάβιους Έλις και Χασάν Μάρτιν. Δύο αθλητες που ταιριάζουν στα θέλω του προπονητή των Πειραιωτών. Σκεφτείται ότι υπάρχει ένα παρασκήνιο στη ιστορία τους. Ο Μάρτιν ήταν η αρχική επιλογή του Μπαρτζώκα στα μέσα της σεζόν που πρόωρα ολοκληρώθηκε. Επειδή όμως δεν μπορούσε να απεμπλακεί από την Μπουντούτσνοστ, τότε ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε στο plan b που ήταν ο πρώην σέντερ του Προμηθέα. Η αρχική επιλογή ήταν να μην είναι μαζί στο ίδιο ρόστερ, όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να έχει αυτους του δύο να μοιράζονται την θέση του «5». Και ίσως έρθει και ένας αθλητής που θα πλαισιώνει την τετράδα των ψηλών.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΟΙ ΚΟΝΤΟΙ ΣΕΝΤΕΡ

Πάμε όμως σε κάτι σημαντικό. Οι εποχές των αθλητικών ψηλών έχουν παρέλθει κάπως. Να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Ο Μιλουτίνοφ στην ΤΣΣΚΑ, ο Ταβάρες στην Ρεάλ, ο Τόμιτς στην Μπαρτσελόνα, ο Πλάις στην Εφες, ίσως ο Ζίζιτς στην Μακάμπι, ο Ταρζέφσκι στην Αρμάνι, ο Παπαγιάννης στον Παναθηναϊκό. Και άλλοι πολλοί. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Το ότι είναι πάνω από 2,10μ και θυμίζουν εποχές 90s όταν ο ψηλός ήταν ουσιαστικά ένα σκιάχτρο στις δύο ρακέτες.

Ο Ολυμπιακός με τους Έλις και Μάρτιν κερδίζει στα πιο γρήγορα πόδια, χάνει όμως σε τεράστιο βαθμό στα κορμιά και το μάκρος. Αμφότεροι είναι αθλητές που δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά… δεινόσαυροι, δεν ποστάρουν, δεν ειναι αυτόφωτοι ψηλοί και είναι απορίας άξιο αν μπορούν αμυντικά να κόψουν τέτοιους αντιπάλους. Αν ο Ολυμπιακός δεν προχωρήσει σε μία ακόμα προσθήκη στο «5» με έναν παίκτη πάνω στα 2,10μ, τότε θα έχει αποδεδειγμένα πρόβλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ