Μάρκους Φόστερ: Ο νέος γκαρντ του Παναθηναϊκού περνάει από ακτίνες «Χ»

Μάρκους Φόστερ: Ο νέος γκαρντ του Παναθηναϊκού περνάει από ακτίνες «Χ»

Ο 25χρονος Αμερικανός, τον οποίο αποκάλυψε το «10», αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε τι κερδίζει και τι χάνει από αυτόν το συγκρότημα του Γιώργου Βόβορα.

Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με Μάρκους Φόστερ και ο Αμερικανός παίκτης της Χολόν αναμένεται να φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι. Ένας παίκτης για τον οποίο διαβάσατε εξ αρχής το ενδιαφέρον των Πρασίνων αποκλειστικά στο «10» από τις 11/06,  βλέπει το συγκρότημα του Γιώργου Βόβορα ως το κατάλληλο βήμα για να εκτοξεύσει την καριέρα του.

Τη χρονιά που πέρασε στο Ισραήλ πετύχαινε 20,2 πόντους κατά μέσο όρο, με 42% στο τρίποντο (52/113) καθώς ουσιαστικά για ένα scoring guard.

Από αυτόν έχει να κερδίσει πολλά ο Παναθηναϊκός, ενώ υπάρχουν και εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει στο Τριφύλλι.

ΘΕΤΙΚΑ:

  • Δυνατό πρώτο βήμα. Του αρέσει να ψάχνει τον δεξιό διάδρομο και είτε να τελειώνει τις φάσεις με ένα φλόουτερ ή με λέι απ. Γενικότερα ψιλοαρνείται να πάρει την αριστερή μεριά, έχοντας αυτοπεποίθηση από την πλευρά που σουτάρει
  • Τρέχει καλά το παρκέ και ψάχνει την επαφή στο ντράιβ του καθώς δεν φοβάται να… χτυπήσει επάνω στον αντίπαλό του
  • Μπορεί να εκτελέσει με πρόσωπο. Έχει την ικανότητα να σηκώνεται ψηλά και σουτάρει πάνω από τον αντίπαλό του
  • Εφεση στο μακρινό σουτ καθώς δεν θα φοβηθεί να εκτελέσει υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Γενικότερα έιναι ένας παίκτης που κοιτάει πρώτα το σκορ του και μετά τους υπόλοιπους καθώς θέλει την μπάλα στα χέρια του. Σποτ σουτέρ, αλλά εξαιρετικός βγαίνοντας από τα σκριν ή μετά από ντρίπλα.
  • Ο όγκος του είναι το συν του απέναντι στα αντίπαλα πλέι μέικερ, αν και δεν παίζει άσος. Σε περίπτωση που τον μαρκάρει κοντό γκαρντ μπορεί άνετα να τον ποστάρει.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

  • Αρχικά και βάσει σώματος δεν έχει ακριβή θέση. Στο κολέγιο έπαιξε ως πόιντ γκαρντ, η πορεία τον βρήκε στο δύο.
  • Του αρέσει να εκτελεί, όχι όμως να πασάρει παρότι στα πρώτα χρόνια της μπασκετικής του καριέρας είχε 3,5 ασίστ ανά 40 λεπτά παιχνιδιού. Δύσκολα λοιπόν του δίνει την μπάλα για να δημιουργήσει.
  • Κοντός για σούτινγκ γκαρντ. Παρότι δυνατό σκαρί, δεν αρέσκεται να παίζει και τόσο άμυνα. Καμία σχέση με τον προκατόχό του, Τζίμερ Φριντέτ αλλά στο μυαλό του είναι ξεκάθαρα η επίθεση και εκεί θα σπαταλήσει όλη την ενέργειά του.
  • Δεν διαθέτει εμπειρία. Ουσιαστικά το πρώτο του βήμα ήταν στην Χολόν και ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ