Το «κλειδί» για το νέο (εντυπωσιακό)… σπίτι του Ολυμπιακού

Το «κλειδί» για το νέο (εντυπωσιακό)… σπίτι του Ολυμπιακού

Ποια ήταν η καταλυτική ημερομηνία για το «χτίσιμο» του Ολυμπιακού, που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των τελευταίων χρόνων.

Έχουμε 9 Ιουλίου και το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Για να είμαστε… πολιτικά ορθοί, τέλειωσαν οι μεταγραφές ξένων, αναμένονται άλλη μια μεταγραφή και δύο ανανεώσεις, για να διαμορφωθεί κι ο ελληνικός κορμός κι οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν να είναι έτοιμοι από καιρό. Πρώτη φορά έγιναν τόσες αλλαγές και μοιάζει σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, πρώτη φορά ο σχεδιασμός έγινε τόσο γρήγορα κι ήταν τόσο ακριβής (μέχρι τώρα), πρώτη φορά ήξεραν και τι ήθελαν, και πώς θα το αποκτήσουν. Ακόμα και πώς θα το… ανακοινώσουν. Όλα με μοιρογνωμόνιο κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Υπάρχει μια καταλυτική ημερομηνία και δεν είναι αυτή, που θα ανακοινωθεί η… προτελευταία μεταγραφική κίνηση (λογικά τελευταία θα είναι η ανανέωση του Βασίλη Σπανούλη). Είναι η 12η Ιανουαρίου. Τότε, έξι μήνες πριν, οι αδερφοί Αγγελόπουλος επαναπάτρισαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Και δεν ήταν μόνο κίνηση ματ, επειδή πρόκειται για έναν καταξιωμένο προπονητή, που ήξερε τι ήθελε, αλλά κίνηση καθοριστική για το «τώρα» και το «αύριο».

Αν κι υπήρξε ανατροπή δεδομένων, λόγω πανδημίας, ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε τον χρόνο να κρίνει το υλικό, να δει τα κενά, να πειραματιστεί με τους παίκτες, τους οποίους προσέθεσε στο ρόστερ (ΜακΚίσικ κι Έλις αποτελούν σημαντικά κομμάτια του παζλ), αλλά και να εντοπίσει πιθανούς στόχους. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αξιοποίησε τον χρόνο που είχε στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα να έχει σχεδιάσει, πριν ακόμα αρχίσουν οι άλλοι να σκέφτονται. Έτσι είχε χρονικό προβάδισμα για τις μεταγραφικές κινήσεις.

Παίκτες όπως ο Τζένκινς κι ο Χάρισον θα μπορούσαν να περιμένουν, αλλά μετά τον κορωνοϊό, με την αγορά να είναι ακόμα νευρική, με ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, όταν έρχεται μια πραγματικά καλή πρόταση δεν την προσπερνάς εύκολα. Αν συνυπολογίσετε πως κανείς παίκτης δεν υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο (Άαρον Χάρισον, Τσαρλς Τζένκινς, Λιβιό Ζαν-Σαρλ, Χασάν Μάρτιν υπέγραψαν για δύο χρόνια, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης για τρία), αντιλαμβάνεστε πως ο Μπαρτζώκας δημιουργεί κορμό και βάσεις για το μέλλον.

Συνυπολογίστε ότι οι πέντε νέοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μέσο όρο ηλικίας 27,2 έτη (25 ο Μάρτιν, 27 ο Ζαν-Σαρλ και ο Λαρεντζάκης, 31 ο Τζένκινς, 26 ο Χάρισον), άρα μιλάμε για παίκτες που είναι σε εξαιρετικά παραγωγική ηλικία, έχοντας… περπατήσει στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν για την ώρα αξιοθαύμαστη μεταγραφική δραστηριότητα. Με τις τρεις κινήσεις που απομένουν, δημιουργούν ένα εξαιρετικό ρόστερ, που -φυσικά- θα κριθεί στο παρκέ, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλά προσχεδιασμένο. Έργο Μπαρτζώκα, από την αρχή ως το τέλος. Δίχως περιττά ρίσκα (εξαιρουμένου του Μάρτιν), ισορροπημένο υλικό, μοντέρνα αντίληψη μπάσκετ (ταχυδύναμη, αλτικότητα, ενέργεια, δημιουργία, αμυντικά κι επιθετικά σημάδια), πράγματα που έλειψαν τα τελευταία χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ