Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-61: Τη διέλυσε, το γιόρτασε και περιμένει

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-61: Τη διέλυσε, το γιόρτασε και περιμένει

Απίθανος Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Φενέρμπαχτσε με 79-61 στον πρώτο ημιτελικό, πήρε το εισιτήριο για την Κυριακή και περιμένει αντίπαλο...

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερός και κονιορτοποίησε τη Φενέρμπαχτσε επκρατώντας με 79-61 στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Αθήνας, «πνίγοντας» την τουρκική ομάδα με το όπλο της. Την καταπληκτική του άμυνα, η οποία επέτρεψε μόλις 61 πόντους.

Καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού ήταν ο Άλεκ Πίτερς που σημείωσε 17 πόντους όντας άχαστος, με 7/7 σουτ! Στους 16 σταμάτησε ο Βεζένκοφ, ενώ ακόμα 15 είχε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Παράγοντας «Χ» του ματς ο Τάισον Γουόρντ που έβαλε 10 πόντους με τους περισσότερους στην τελευταία περίοδο, σε σημείο που η ομάδα του Πειραιά είχε κολλήσει επιθετικά.

Διαβάστε επίσης: Στο «T-Center» ο Σενγκούν – Αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού (vid)

Πάλεψαν από τη Φενέρμπαχτσε οι Μπιμπέροβιτς και Χόρτον-Τάκερ που είχαν από 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, όμως δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν τεράστια νευρικότητα με το σκορ να είναι 0-0 στο πρώτο τρίλεπτο. Το… ρόδι έσπασε ο Γουόκαπ με καλάθι του, για να ακολουθήσει ο Ντόρσεϊ με δύο κολλητά τρίποντα που έκαναν το 8-0 για τους ερυθρόλευκους στο 5’. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με… λύσσα στην άμυνα αναγκάζοντας τη Φενέρ να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Βεζένκοφ με τελείωμα κοντά στο καλάθι, κάνοντας το 10-0 στο 6’.

Μπιρτς και Ντε Κολό σκόραραν για να μειώσει με τους πρώτους της πόντους η Φενέρ σε 12-5 στο 7΄. Ο Ντόρσεϊ έκανε με 2/2 βολές το 15-7 στο 8’. Ο Γουόρντ με τρίποντο έκανε το 18-9 στο 9’, για να κλείσει την πρώτη περίοδο με καλάθι και φάουλ ο Τάκερ που έκανε το 18-12, με τον Ολυμπιακό να είναι στο +6.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εύστοχος το δεύτερο δεκάλεπτο με Γουόρντ και Πίτερς να κάνουν το 22-12 στο 12’. Ο Πίτερς σκόραρε και πάλι στο τέλος του χρόνου κάνοντας το 26-12 στο 13’. Και πάλι ο Αμερικανός με τρομερό πίβοτ έκανε το 28-12 στο 15’. Η Φενέρμπαχτσε μείωσε με καλάθι του Σίλβα και τρίποντο του Μπιμπέροβιτς σε 29-17 στο 17’, με τον Πίτερς να απαντάει με τρίποντο για το 32-17, φτάνοντας τους εννέα πόντους. Ο Τούρκος σκόραρε και πάλι για τρεις κάνοντας το 32-20 στο 18’. Ο Ολυμπιακός είχε νευρικότητα και η Φενέρ μείωσε σε 33-24 με τον Μέλι στο 19’, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο… μανιασμένος και με τον Βεζένκοφ να βάζει τρίποντο και δίποντο, έκανε το 40-24. Ο Ντόρσεϊ με σουτ μέσης απόστασης έδωσε κεφάλι +18 και σκορ 42-24 στον Ολυμπιακό στο 22’. Τάκερ και Μπόλντγουιν μείωσαν σε 44-28 στο 24’. Ο Ντε Κολό μείωσε κι άλλο σε 44-31 στο 25’.

Ο Μπιμπέροβιτς μείωσε σε 44-34, με τον Βεζένκοφ να βάζει τέσσερις συνεχόμενους και να κάνει το 48-34 στο 26’. Ο Τάκερ με τρίποντο κατέβασε τη διαφορά στους εννέα και έκανε το 48-39 στο 28’. Ο Βεζένκοφ με ακόμμα τέσσερις πόντους διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου που ήταν 56-41 υπέρ των Πειραιωτών.

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε με 8-0 την τέταρτη περίοδο και τον Μπιμπέροβιτς να βάζει τους έξι από αυτούς μέσα σε ενάμιση λεπτό, μειώνοντας σε 56-49. Ο Μιλουτίνοφ και ο Φουρνιέ ανέβασαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο, κάνοντας το 61-49 στο 32’. Ο Πίτερς συνέχισε να είναι τρομερός και με πέντε προσωπικούς πόντους έκανε το 66-52 στο 35’. Ο Γουόρντ με δύο συνεχόμενα καλάθια και φάουλ έκανε το 71-55 στο 37’. Ο Πίτερς σκόραρε για τρεις και έκανε το 74-57 στο 38’. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το ματς επικρατώντας με 79-61, πέρασαν στον τελικό και περιμένουν αντίπαλο από το δεύτερο ημιτελικό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-12, 33-24, 56-41, 79-61

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γουορντ 10 (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, Βεζένκοφ 16 (5/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 15 (2/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές), Πίτερς 17 (4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Μιλουτίνοφ 6 (13 ριμπάουντ), Τζόσεφ, Χολ, ΜακΚίσικ 1, Τζόουνς 2, Φουρνιέ 10 (0/3 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μπάλντουιν 10 (4/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μέλι 7 (2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χόρτον-Τάκερ 16 (3/4 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντε Κολό 6 (2), Μπιμπέροβιτς 17 (2/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ), Μπιτίμ, Γιάντουνεν (0/6 σουτ), Χολ, Σίλβα 2, Κόλσον, Μπιρτς 3 (4 ριμπάουντ)

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ