Η Τενερίφη θα φιλοξενήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2020

Η Τενερίφη θα φιλοξενήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2020

Το πού θα διεξαχθεί το Διηπειρωτικό Κύπελλο είναι μάλλον το λιγότερο ενδιαφέρον, καθώς μέσα από αυτό φαίνεται προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης

Η όχι… άχρηστη, αλλά λιγότερο ενδιαφέρουσα πληροφορία της ημέρας είναι ότι η Τενερίφη θα φιλοξενήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2020 το διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου. Η περσινή φιναλίστα του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι οικοδέσποινα της διοργάνωσης, όπου προέκυψε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό γεγονός. Στις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι κι η Βίρτους Μπολόνια! Και γιατί είναι ενδιαφέρον; Απλά επειδή η ιταλική ομάδα αγωνίζεται πλέον στο EuroCup.

Η ΦΙΜΠΑ ανακοίνωσε ότι στο Διηπειρωτικό θα αγωνιστούν η Τενερίφη, η Βίρτους, η Ρίο Γκράντε Βάιπερς από την G-League και η Αργεντίνικη Σαν Λορέντζο. Η Μπολόνια έχει στραφεί προς την Ευρωλίγκα κι ενδέχεται οι αγώνες του Διηπειρωτικού να πέσουν πάνω στα παιχνίδια για τη φάση των 16 στο EuroCup (βάσει προγράμματος θα γίνουν 4 ή 5 Φεβρουαρίου).

Η ανακοίνωση της ΦΙΜΠΑ μοιάζει να είναι ανοιχτή πρόταση διαλόγου προς την Ευρωλίγκα. Βεβαίως, αυτό είναι εκτίμηση, αλλά βάσιμη, καθώς είναι η πρώτη φορά που η διεθνής ομοσπονδία όχι μόνο αναγνωρίζει το EuroCup, αλλά εντάσσει και μια ομάδα του στη δική της διοργάνωση. Και τι διοργάνωση!

Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι μια από τις πρώτες πράξεις, για να θαφτεί το… τσεκούρι του πολέμου και να μπορέσουν να συνεννοηθούν οι παράγοντες της ΦΙΜΠΑ με αυτούς της Ευρωλίγκας, καθώς η μεταξύ τους κόντρα ΜΟΝΟ κακό κάνει στο μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ