ΑΕΚ : Η ιστορική ομιλία του «Σάλε»

ΑΕΚ : Η ιστορική ομιλία του «Σάλε»

Ο τρόπος με τον οποίο «έψησε» τους παίκτες της ΑΕΚ να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στον τελικό.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος προπονητής του πλανήτη, όμως ξέρει να παίρνει τίτλους, ακόμα κι όταν δεν είναι φαβορί. Ο Σερβο-έλληνας κόουτς είναι μετρ στον τομέα της ψυχολογίας κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε τους παίκτες της ΑΕΚ να παίξουν με περίσσιο πάθος, αλλά και θαυμαστή ψυχραιμία.

Ο κόουτς της Ένωσης ξόδεψε αρκετές ώρες, προκειμένου να μιλήσει με καθέναν από τους ξένους παίκτες ξεχωριστά. Οι Έλληνες γνώριζαν το διακύβευμα του τελικού, οπότε δεν χρειάζονταν… ιδιαίτερα μαθήματα. Οι ξένοι, όμως, έπρεπε να αντιληφθούν τη σημασία του τελικού, γι’ αυτό επιστρατεύτηκε κι ο αρχηγός της ομάδας και υιός του προπονητή!

Ο Ντούσαν Σάκοτα κάθισε δίπλα στους ξένους, στην προβολή της ταινίας «1968», τους εξήγησε τι έβλεπαν, με σαφείς αναφορές στο σήμερα, αναγωγή του τότε στο τώρα. Στην ουσία μετέτρεψε την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη σε… μάθημα ιστορίας, αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν η ομιλία στην τελευταία προπόνηση πριν τον τελικό. Εκεί ο Ντράγκαν Σάκοτα εμφανίστηκε κυνικός! «Εγώ έχω πάρει τίτλους, δεν έχω ανάγκη έναν ακόμα. Ό,τι ήταν να κάνω στην καριέρα μου το έκανα, δεν περιμένω την κατάκτηση του Κυπέλλου για να κερδίσω κάτι» τους είπε και συνέχισε με το ίδιο στυλ:

«Η ΑΕΚ έχει και πρωταθλήματα, και κύπελλα, και ευρωπαϊκά. Κάθε ομάδα θέλει τίτλους, αλλά αυτός δεν θα είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Άρα δεν θέλω ούτε να παίξετε για μένα, ούτε να παίξετε για την ΑΕΚ». Και το καθοριστικό χτύπημα:

«Παίξτε για εσάς. Χτίστε την καριέρα σας μέσα από την κατάκτηση του τροπαίου. Πολλοί από εσάς δεν έχετε ζήσει τη στιγμή που σηκώνετε το κύπελλο στα χέρια σας και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχετε κι άλλη ευκαιρία. Παίξτε για την πάρτη σας, κατακτήστε το κύπελλο για σας».

Με αυτά (σε ελεύθερη απόδοση) τα λόγια «έψησε» τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς όλοι αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικός ήταν ο τίτλος για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί. Ο «Σάλε»… έχτισε ψυχολογία, «έπαιξε» με την προσωπικότητα των παικτών του και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ