AEK – Περιστέρι 90-77: Πολύ σκληρή για να πεθάνει

AEK – Περιστέρι 90-77: Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Τι και αν αγωνίστηκε με μόλις οχτώ παίκτες, η ΑΕΚ μπόρεσε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και με τον Ανγκόλα να σημειώνει 31 πόντους να πάρει την πρόκριση για το Final 4 του κυπέλλου, επικρατώντας με 90-77 του Περιστερίου.

Πόσοι έδιναν ελπίδες πρόκρισης στην ΑΕΚ πριν το τζάμπολ του προημιτελικού με το Περιστέρι; Η Ένωση μπόρεσε να πάει κόντρα στις προβλέψεις και να επικρατήσει με 90-77 για να πάρει την πρόκριση για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας τον Μπράιαν Ανγκόλα σε τρομερή κατάσταση.

Ο Κολομβιανός οδήγησε τους συμπαίκτες του με 31 πόντους και μαζί με τον Φλιώνη ήταν οι δύο παίκτες που έδωσαν το έναυσμα για να πάρει η ΑΕΚ τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, απέναντι σε ένα Περιστέρι, που αν και αγωνίστηκε πλήρες, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις συνθήκες και συνέχισε να απογοητεύει με τις εμφανίσεις του.

Νίκησε και τα προβλήματα η ΑΕΚ

Το Περιστέρι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί κατευθείαν το αριθμητικό έλλειμμα της ΑΕΚ και με σερί 12-0, μετέτρεψε το 6-2 σε 6-14 στο 5΄, έχοντας 4/4 δίποντα. Δύο λεπτά μετά προηγήθηκε με double score (8-16), αλλά η Ένωση κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά, παρά τα 1/9 τρίποντα της περιόδου και τα εννιά λιγότερα ριμπάουντ (12-3) και να μειώσει σε 15-20, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπόρεσαν με ένα σερί 7-0 να προηγηθούν και με 13 πόντους (15-28), 8:30΄ για το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε αργά και σταθερά να επιστρέψει στο παιχνίδι και να προηγηθεί μάλιστα με 40-39, δύο λεπτά πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Με τρίποντο του Πετρόπουλου πήγε και στο +5 (48-43), πριν ο Κατσίβελης διαμορφώσει με δύο βολές το 48-45 που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, με την Ένωση να σημειώνει 33 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα μεγάλα σουτ έκαναν τη διαφορά

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 58-50 στο 23΄ και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, με το Περιστέρι να παραμένει κοντά στο σκορ, αλλά να μην μπορεί σε κανένα σημείο να πάρει τα ηνία.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 68-65, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τα κρίσιμα σουτ που χρειαζόταν δια χειρός Φλιώνη και Ανγκόλα, με αποτέλεσμα να χτίσει διψήφιες διαφορές (79-67). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις που απαιτούνταν και μαζί με την αστοχία στα σουτ, είδαν την απόσταση να ανεβαίνει και άλλο και να σταματά στο +13, με το 90-77 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 48-45, 68-65, 90-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ