Μπαρτζώκας: «Να δείξουμε όλοι πως μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοια τουρνουά»

Μπαρτζώκας: «Να δείξουμε όλοι πως μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοια τουρνουά»

Στην επιστροφή του Final 4 και στους στόχους που έχει ο Ολυμπιακός στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου.

Το… σύνθημα για ένα ωραίο και σωστό τουρνουά έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου του Final 4. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα και την επιστροφή της συγκεκριμένης δομής στη διοργάνωση και «κάλεσε» τους πάντες να αποδείξουν πως η χώρα είναι ικανή να διοργανώνει τέτοια τουρνουά, με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή του Final 4 ως σύστημα διεξαγωγής: «Χαιρετίζω την διεξαγωγή ενός Final 4 μετά από 18 χρόνια. Όλοι οι προπονητές τα προηγούμενα χρόνια δουλεύαμε στο εξωτερικό κι είδαμε πόσο ωραίο είναι να συμμετέχεις σε ένα τουρνουά. Βέβαια εδώ είναι ή γάμος ή κηδεία. Ο ένας θα πανηγυρίσει κι οι άλλοι τρεις γυρίζουν στην δύσκολη καθημερινότητά τους.

Να παρουσιάσουμε παίκτες και προπονητές τον καλύτερό μας εαυτό. Οι διοργανωτές επίσης, όλοι δίνουμε εξετάσεις και οφείλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοια τουρνουά. Η συγκυρία είναι δύσκολη κι έχουμε όλοι ένα παραπάνω μερίδιο ευθύνης για να γίνουν τα ματς σε ωραίο κλίμα».

Για τον Τόμας Ουόκαπ: «Ο Ουόκαπ κάνει προπόνηση, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Final 4».

Από τη στιγμή που είμαι στον Ολυμπιακό προφανώς δεν αρκούν καν οι δύο τίτλοι. Πρέπει να συνδυάζονται με ευρωπαϊκή πορεία. Υπό αυτό το πρίσμα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα. Έχουμε ως στόχο δύο τίτλους ακόμα. Αν οι τρεις τίτλοι μειώνονται σε δύο, αυξάνεται η αίγλη τους. Ένας τίτλος για είναι σημαντικός πρέπει να γίνονται πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, να ανέβει επίπεδο το ελληνικό μπάσκετ, για να έχει σημασία ο τίτλος.

Όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν και βάζω και τους διαιτητές να στέκονται στο ύψος τους. Να παίζονται στα παρκέ οι αγώνες και όχι στην εξέδρα. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Η Ελλάδα είναι μπασκετική χώρα, έχουμε μεγάλη ευθύνη για να μεγαλώσουμε τη σημασία αυτών των τίτλων. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας. Είναι σημαντικό να υπάρχει αξιοπιστία, ότι τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο. Αυτό θα δώσει μεγαλύτερη αίγλη στους τίτλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ