Ξεκινάει το Final 4: Το πρόγραμμα του τριημέρου

Ξεκινάει το Final 4: Το πρόγραμμα του τριημέρου

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας ρίχνονται στη... μάχη για την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Κρήτη.

Η μεγάλη ημέρα έφτασε. Το Final 4 του Κυπέλλου επιστρέφει οριστικά, καθώς σήμερα ξεκινάει η γιορτή στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα «Δύο Αοράκια», όπου ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας θα ριχτούν στη μάχη για την κατάκτηση της κούπας.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 17:00 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα Πατρών και ουσιαστικά θα είναι μια επανάληψη του περσινού τελικού του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται για 35η φορά στην ιστορία σε ημιτελικό Κυπέλλου και για να φτάσει μέχρι εδώ χρειάστηκε να νικήσει το Λαύριο με 93-69 στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι πράσινοι κυνηγούν την 26η συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου.

Ο Δημήτρης Πριφτής πλην του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έχει κάνει επέμβαση στα ιγμόρεια και δεν μπορεί να αγωνιστεί δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο αγωνιστικό πρόβλημα και θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες. Μάλιστα ο αρχηγός του τριφυλλιού ταξίδεψε ακτοπλοϊκός στην Κρήτη για να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα.

Η ομάδα της Πάτρας φτάνει για τρίτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα σε διαδοχικές σεζόν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών. Στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό, που διεξήχθη στις 5 Φεβρουαρίου στο «Δημήτρης Τόφαλος», επικράτησε του ΠΑΟΚ με 100-86. Ο Ηλίας Ζούρος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Νίκο Γκίκα και Τζεράι Γκραντ, που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και δεν ταξίδεψαν καν στην Κρήτη. Παράλληλα εκτός ομάδας παραμένει ο Χάρης Γιαννόπουλος, ενώ δύο παίκτες ανέρρωσαν πρόσφατα από COVID-19.

Στον δεύτερο ημιτελικό της βραδιάς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στις 20:00 με στόχο να βρεθεί ξανά στο τελικό του Κυπέλλου μετά το 2018 όπου είχε χάσει από την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για 27η φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών νικώντας στα προημιτελικά τον Ιωνικό Νίκαιας με 110-85 στο ΣΕΦ και έτσι θα διεκδικήσει την 19η συμμετοχή του σε τελικό Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Ανδρών εννιά φορές, με πιο πρόσφατη το 2011 στο κλειστό του Ελληνικού, όταν είχαν επιβληθεί του Παναθηναϊκού 74-68.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες, καθώς επέστρεψε και ο Τόμας Γουόκαπ μετά τον τραυματισμό του. Έτσι θα πρέπει να «κόψει» έναν παίκτη μεταξύ των Λούντζη και Έισι για να προκύψει η τελική δωδεκάδα.

Η ΑΕΚ έφτασε για 22η φορά στην ιστορία της στην τελική τετράδα του Κυπέλλου, καθώς απέκλεισε με 90-77 το Περιστέρι στο κλειστό του Γαλατσίου και πλέον στοχεύει στην 13η παρουσία της στον τελικό. Μάλιστα οι τελευταλιοι τίτλοι της Ένωσης έχουν κατακτηθεί στα «Δύο Αοράκια» κόντρα σε Ολυμπιακό και Προμηθέα αντίστοιχα.

Ο Στέφανος Δέδας από την πλευρά του αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς δεν θα έχει στην διάθεση του Ανγκόλα, Παππάς και Ράουτινς, ενώ ανέτοιμος είναι ο Κόνιαρης. Το θετικό είναι πως θα αγωνιστεί κανονικά ο Κιθ Λάνγκφορντ, που υπέγραψε προ ημερών, αλλά δεν είναι στο 100% με την ΑΕΚ να παρατάσσεται με 11 παίκτες.

Το πρόγραμμα του Final 4

Ημιτελικοί (Παρασκεύη 18/2)

Προμηθέας-Παναθηναϊκός 17:00 (ΕΡΤ 3)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 20:00 (ΕΡΤ 3)

Τελικός (Κυριακή 20/2)

17:00 Νικητής 1ου Ημιτελικού – Νικητής 2ου Ημιτελικού (ΕΡΤ 3)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ