Η λεπτή… κόκκινη γραμμή του Πρίφτη

Η λεπτή… κόκκινη γραμμή του Πρίφτη

Ο πρώτος τελικός του Δημήτρη Πρίφτη. Ενα ματς που θα κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το… καθήκον του κόντρα στον Προμηθέα, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «πράσινοι» συναντιόνται ξανά με τον Ολυμπιακό, στοχεύοντας στο 21ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Είναι μια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό και κατ’ επέκταση για τον Δημήτρη Πρίφτη. Σε μια σεζόν που χαρακτηρίζεται από πολλά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες σε όλες τις διοργανώσεις, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του ένα ματς που ισοδυναμεί με κούπα.

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στα πιτς, ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει καλά πως το έργο του Παναθηναϊκού κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι πολύ δύσκολο. Διψασμένοι για μια κούπα οι «ερυθρόλευκοι», θα τα δώσουν όλα στα «Δύο Αοράκια».

Ο Έλληνας κόουτς του «τριφυλλιού» έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Μια ενδεχόμενη κατάκτηση τροπαίου κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, θα ισχυροποιήσει κατά πολύ τη θέση του στον «πράσινο» πάγκο. Θα κερδίσει πολλούς πόντους ο 53χρονος, ενώ θα «ανέβει» και στα μάτια των οπαδών των «πρασίνων».

Με την ομάδα να πραγματοποιεί κάκιστη πορεία στην Euroleague, όντας στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα πάνω μόνο από τη Ζαλγκίρις, το Κύπελλο φαντάζει ως η τέλεια ευκαιρία για τον Πρίφτη. Ουσιαστικά, ο τελικός και το πρωτάθλημα έχουν απομείνει για τον Παναθηναϊκό. Αν χαθεί ο σημερινός στόχος, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στο «τριφύλλι». Ο Έλληνας προπονητής έχει το ελαφρυντικό του χαμηλού μπάτζετ, ωστόσο ένας χαμένος τελικός είναι πολύ πιθανό να επιφέρει αλλαγές στο πράσινο στρατόπεδο.

«Είναι σημαντικό να βρεθούν τρεις – τέσσερις παίκτες σε καλή μέρα και να προσπαθήσουμε στην άμυνα, για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο που βρίσκεται μπροστά μας. Έχουμε νέα παιδιά στο επίπεδο της Euroleague, είμαστε μια καινούργια ομάδα. Έχουμε άλλα σημεία αναφοράς σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ας μην γελιόμαστε, αυτό φαίνεται και στην κατάταξη στην Euroleague και το μπάσκετ που παίζουν οι δύο ομάδες. Σίγουρα, όμως, δεν έχουμε μια τόση έμπειρη ομάδα, σε σχέση με τους παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά κάποιους Έλληνες», δήλωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη τύπου, που αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα του αυριανού τελικού.

Ο τελικός των… τελικών για τον Δημήτρη Πρίφτη. Αν η κούπα βαφτεί πράσινη, ο Έλληνας κόουτς θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Σε αντίθετη περίπτωση, ο 53χρονος κόουτς θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Και η καρέκλα στον πάγκου του τριφυλλιού δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε… ηλεκτρική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ