Άραγε είδε τον τελικό του Κυπέλλου ο Γιώργος Βασιλακόπουλος;

Άραγε είδε τον τελικό του Κυπέλλου ο Γιώργος Βασιλακόπουλος;

Τελικά η νέα διοίκηση της ΕΟΚ επιβεβαιώνει πως κάποιοι είχαν δίκιο (σε πολλά).

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο Final Four στο Κύπελλο Ελλάδος, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στον τελικό με 81-73. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στους τίτλους μετά από πέντε χρόνια και πανηγύρισαν την κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου στο Ηράκλειο και στα «Δυο Αοράκια» σε μια διοργάνωση-γιορτή που… θύμισε παλιές καλές εποχές.

Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ αποφάσισε μαζί με τις ομάδες να γίνεται από φέτος και πάλι Final Four μετά από δυο δεκαετίες και η αλήθεια είναι ότι η διοργάνωση στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα πάντα λειτούργησαν… ρολόι, με την ομοσπονδία να μοιράζει και 2.000 εισιτήρια για κάθε ματς και να μην δημιουργείτε το παραμικρό στις κερκίδες, όπου φίλοι των ομάδων ήταν αγκαλιασμένοι και έβγαζαν φωτογραφίες. Κάτι που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει το φίλαθλο κοινό στην Ελλάδα.

Το ερώτημα που πλανάται είναι αν είδε τον τελικό του Κυπέλλου και τη διοργάνωση του Final Four γενικότερα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, που διατέλεσε για πάρα πολλά χρόνια. Η νέα διοίκηση της ΕΟΚ επιβεβαίωσε με τον πλέον περίτρανο τρόπο τον… αέρα αλλαγής στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και πως κάποιοι είχαν δίκιο (σε πολλά) όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, μιας και μετά από πολύ καιρό δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο ψεγάδι σε διοργάνωση της.

Τόσο ο κόσμος, όσο και οι ομάδες και φυσικά η οργάνωση της ομοσπονδίας έδειξε μεγάλη διαφορά, μιας και στο Final Four βρέθηκαν τρεις ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) με μεγάλη αντιπαλότητα. Μοναδικό «ψεγάδι» σε όλο το τριήμερο αποτέλεσε μόνο μια ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας του Παναθηναϊκού περί ανέμων και υδάτων, που εκφράζει το παράπονο του για τη διαιτησία.

Συνολικά λοιπόν κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη η διοργάνωση του Κυπέλλου στη μετά-Βασιλακόπουλου εποχή. Όσα είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του φαίνεται να έχουν αντίκρισμα, και αν ο Βασιλακόπουλος είδε και ο ίδιος την οργάνωση αλλά και όσα συνέβησαν στα «Δυο Αοράκια» της Κρήτης θα αντιλήφθηκε ότι επιτέλους μοιάζει κάτι καλό να γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ. Μετά από πάρα πολλά χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ