Ολυμπιακός: Το step up του Μπλακ και η ιεραρχία στους σέντερ που άλλαξε… (vids)

Ολυμπιακός: Το step up του Μπλακ και η ιεραρχία στους σέντερ που άλλαξε… (vids)

Ο Ταρίκ Μπλακ έχει ανέβει στην ιεραρχία των σέντερ, κάνει... θραύση στα λεπτά που αγωνίζεται και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς ερχόμενος από τον πάγκο...

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας εύκολα του Άρη στα «Δύο Αοράκια» (82-51) και στα ημιτελικά θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Οι ερυθρόλευκοι χωρίς καν να πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους «καθάρισαν» την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε στον προημιτελικό της Παρασκευής τον Κώστα Σλούκα να επιστρέφει, τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει άλλη μια εμφάνιση MVP και τον Ταρίκ Μπλακ να δηλώνει για ακόμη μια φορά «παρών» ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Αμερικανός ψηλός ήρθε πίσω από τον «πύργο» Μουσταφά Φαλ και έδειξε πανέτοιμος ξανά, αλλά και πως έχει καταφέρει να ανέβει στην ιεραρχία των σέντερ του Ολυμπιακού. Ο Μπλακ αποκτήθηκε για να είναι ο τρίτος σέντερ, όμως στην πορεία της σεζόν ξεπέρασε τον Μπολομπόι, η προσφορά του είναι μεγάλη και ουσιαστικά είναι πίσω μόνο από τον Φαλ.

Στην αναμέτρηση με τον Άρη ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να αφήσει εκτός 12αδας τον Μπολομπόι, αφού πρέπει να αγωνίζονται έξι ξένοι, δείγμα και του τι συμβαίνει στους ψηλούς… Ο Μπλακ τους τελευταίους δυο μήνες έχει κάνει «step up», έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και είναι κομβικός σε αρκετά παιχνίδια της ομάδας.

Μπορεί οι αριθμοί του να μην «τρομάζουν» όπως αυτοί που έχει ο κορυφαίος ερυθρόλευκος φέτος Σάσα Βεζένκοφ, όμως η προσφορά του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση είναι καταλυτικής σημασίας.

Από εκεί και πέρα στο ματς με τον Άρη που έπαιξε αρκετά  είχε 14 πόντους (6/7 δίποντα, 2/4 βολές) και 7 ριμπάουντ, ενώ κέρδισε τις περισσότερες μάχες που έδωσε με τους αντίπαλους ψηλούς και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Ο Μπλακ ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμος για τον Ολυμπιακό, ενώ είναι… υπερπολυτέλεια για το ρόστερ της ομάδας. Όπως συμβαίνει και με τον Μπολομπόι ωστόσο, αφού και οι δυο είναι δυο ρολίστες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάλογα και τον αντίπαλο που έχουν οι Πειραιώτες απέναντι τους.

Οι αριθμοί του στη Euroleague: 

 

Το ματς στη Euroleague με τη Ρεάλ

Το ματς με τον Ερυθρό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ