Ντέρμπι αιωνίων με φόντο τον τελικό

Ντέρμπι αιωνίων με φόντο τον τελικό

Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί κόντρα σε Άρη και Κολοσσό αντίστοιχα, κλείνοντας έτσι ραντεβού για τον αποψινό ημιτελικό (19.15), εκεί όπου θα μονομαχήσουν για μια θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο (10-0), φτάνοντας για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό. Στα αγωνιστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Κώστα Σλούκα να παίρνει χρόνο συμμετοχής μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα αποχής, ενώ Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Φαλ πρόσθεσαν ακόμη μια μεστή εμφάνιση, στον χθεσινό ημιτελικό κόντρα στον Άρη.

Διαβάστε επίσης: Έντονες φήμες για Μαρσέλο

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός αν και τα… χρειάστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο κόντρα στον Κολοσσό τελικά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, κλείνοντας ραντεβού με τον μεγάλο αντίπαλο.

Οι πράσινοι θέλουν να βάλουν φρένο στο μεγάλο σερί του Ολυμπιακού απέναντι τους και να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς μπορεί να υπολογίζει κανονικά σε όλους τους παίκτες του, μιας και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

Στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας  ΑΕΚ και Περιστέρι διεκδικούν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του πρώτου Final 8 Κυπέλλου. Η «Ένωση» επικράτησε δια πυρός και σιδήρου του Πανιωνίου στον προχθεσινό προημιτελικό με 93-88 στην παράταση χάνοντας στο ίδιο παιχνίδι με τραυματισμούς τους Ακίλ Μίτσελ και Αϊζέια Μάιλς.

Στον αντίποδα, το Περιστέρι bwin είχε πολύ πειστική εμφάνιση στη νίκη με 77-64 επί του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά, κυριαρχώντας μετά τα πρώτα λεπτά (όταν είχε βρεθεί να χάνει, 4-13). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βασίστηκε στην εξαιρετική της άμυνα και τον οίστρο του Μάρκους Ντένμον, ενώ φτάνει στον ημιτελικό πλήρης.

23/12 (2021) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (EuroLeague)

20/02 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο Ελλάδας)

17/03 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (EuroLeague)

11/04 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)

11/06 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, playoffs)

14/06 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-78 (Πρωτάθλημα, playoffs)

17/06 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 93-74 (Πρωτάθλημα, playoffs)

02/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67 (Super Cup)

05/12 Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός 68-66 (Πρωτάθλημα)

30/12 (2022) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-95 (EuroLeague)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ