Προμηθέας Πατρών – Παναθηναϊκός 68-76

Προμηθέας Πατρών – Παναθηναϊκός 68-76

Με πρωταγωνιστές τους Νικ Καλάθη και ΝτεΣόν Τόμας, ο Παναθηναϊκός «λύγισε» τον μαχητικό Προμηθέα με 76-68 στην Πάτρα και εξασφάλισε την πρόκριση του στους «4» του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός κατέφερε να «λυγίσει» τον Προμηθέα στην Πάτρα με 76-68 και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου χωρίς όμως και πάλι να ικανοποιήσει με την απόδοσή του.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Οι πράσινοι είχαν κάποια διαστήματα καλού μπάσκετ, που τους έδωσαν την ευκαιρία να πάρουν διαφορές και να φτάσουν στη νίκη.

Οι Πατρινοί από την άλλη πλευρά είχαν τεράστια προβλήματα, αφού οι Λίποβι, Χολ, Ελις δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την προσπάθεια της ομάδας. Παρόλα αυτά όμως είχαν τις απαντήσεις και στο τέλος δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Ο Προμηθέας με τον Τσαϊρέλη σε θέση σέντερ κατάφερε στην αρχή του ματς να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, που προσπαθούσε με τρίποντα να βρει σκορ. Ωστόσο οι πράσινοι είχαν τον Καλάθη ορεξάτο και με δικές του ενέργειες είχαν τις απαντήσεις στα καλάθια των Πατρινών. Μάλιστα η πρώτη περίοδος έληξε με 29-24 με τον ελληνοαμερικανό να έχει 11 πόντους, παρά την ασφυκτική άμυνα του Σαλούστρου.

Τα προβλήματα όμως συνεχίστηκαν για τον Παναθηναϊκό που προσπαθούσε με λάθος τρόπο (τρίποντο) να επιτεθεί, έχοντας 2/10 προσπάθειες κι έτσι οι γηπεδούχοι με τον Μέιερ και τον Μπράουν κατάφεραν να προηγηθούν με 32-31 στο 13’).

Ενα λεπτό πριν ο Χολ υπέστη μυϊκό σπασμό στη μέση του και τέθηκε νοκ άουτ από την αναμέτρηση με τον Γιατρά να χάνει ένα ακόμα «όπλο» του.

Ο Πασκουάλ έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα στον Βουγιούκα στο λόου ποστ και οι πράσινοι άρχισαν να βρίσκουν ένα «σημείο αναφοράς». Ο έμπειρος σέντερ προκάλεσε φθορά στην άμυνα του Προμηθέα, δημιούργησε και σκόραρε, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με εννέα πόντους διαφορά (32-41 στο 17’΄) και το πρώτο μέρος να τελειώνει 39-46.

Ο Λάνγκφορντ επέστρεψε πιό συγκεντρωμένος στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει προβάδισμα με 15 πόντους διαφορά (43-58 στο 25’0, ενώ την ίδια ώρα ο Γιατράς έχανε έναν ακόμα παίκτη, λόγω τραυματισμού, τον Λίποβι.

Παρόλα αυτά όμως οι «πορτοκαλί» με τον Πάρκς να κάνει τρομερό παιχνίδι εκμεταλλεύτηκαν την επιμονή του Παναθηναϊκού να σουτάρει τρίποντα και να «σπαταλάει» επιθέσεις. Ετσι μείωσαν σε 68-61 στο 38’ και το παιχνίδι πήγε να γίνει θρίλερ!

Ομως η είσοδος του Παππά, ο οποίος έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι και ένα δίποντο του Λάσμε στο 1.02’’ πριν τη λήξη έκανε το 61-70 με τον Παναθηναϊκό να κρατάει τη νίκη και την πρόκριση με το τελικό 68-76 παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Προμηθέα να αλλάξει την κατάσταση.

Από την ομάδα του Πασκουάλ, που και πάλι είχε πολλά προβλήματα στην απόδοσή της, οι Καλάθης (15π.), Τόμας (12π.) και Παππάς (7π.) ήταν οι καλύτεροι.

Για τον μαχητικό Προμηθέα οι Παρκς (14π., 11ρ), Τσαϊρέλης (13π.) και Μπράουν (11π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 24-29, 39-46, 50-61, 68-76.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ