Να κερδίσουν ή… να κερδίσουν!

Να κερδίσουν ή… να κερδίσουν!

Ο αποψινός ημιτελικός έχει αναδειχθεί σε «τελικό των τελικών» για όλους στον Παναθηναϊκό.

Το αποψινό ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι παραπάνω από έναν νοκ άουτ ημιτελικό Κυπέλλου. Δεν έχει να κάνει με τον τίτλο και το τρόπαιο που θα διεκδικήσει ο νικητής την Κυριακή στην Κρήτη.

Έχει να κάνει με το πληγωμένο γόητρο και τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ηττημένος.

Στον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση έχει αναδειχθεί σε… τελικό των τελικών, ένα ματς που η ομάδα πρέπει να πάρει για πάρα πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν και με όσα έγιναν στο ματς της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ.

Από το ίδιο βράδυ εκείνο το παιχνίδι μπήκε ως πήχης για το αν και πόσο επιτυχημένη θα είναι η σεζόν και έγινε αγώνας «do or die». Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν ή… να κερδίσουν ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έχουν τεθεί άπαντες προ των ευθυνών τους έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία να εξιλεωθούν στα μάτια διοίκησης και φιλάθλων για την πορεία τους στην Ευρωλίγκα.

Από εκεί και πέρα τα προβλήματα είναι σημαντικά. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά κατεβαίνει με ένα δυάρι, τον Κιλπάτρικ και όλα κι όλα μόλις τρία γκαρντ. Ακόμα κι αν παίξει ο Λάνγκφορντ είναι ξεκάθαρο πως δύσκολα θα μπορέσει να επηρεάσει καταστάσεις.

Κομβικό ζήτημα για τον Πιτίνο είναι το πως θα μπορέσει να «απεγκλωβίσει» στον Καλάθη από την ασφυκτική πίεση που θα ασκήσουν οι «ερυθρόλευκοι» πάνω του. Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις, αλλά χωρίς αυτές το βράδυ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο…

Ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα για τον Πιτίνο θα είναι το πως θα αντιμετωπίσει τον Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος είχε κάνει τεράστια ζημιά στο τελευταίο ντέρμπι στο ΣΕΦ και θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ατή τη φορά ο Πιτίνο θα σχεδιάσει το αμυντικό πλάνο. Θα δώσει βοήθεια στο μαρκάρισμα του Πρίντεζη κι από ποια πλευρά;

Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι το ματς διεξάγεται στο ΟΑΚΑ ασφαλώς δίνει στους παίκτες του «τριφυλλιού» έναν αέρα, έχουν δείξει πως στο γήπεδό τους παίζουν καλύτερα σε σχέση με τα εκτός έδρας ματς και είναι σαφές πως θα επιδιώξουν να το εκμεταλλευτούν.

Ο ρυθμό του αγώνα θα είναι επίσης σημαντικό στοιχείο. Οι πράσινοι θέλουν να πάρουν τα ριμπάουντ και να «χτυπήσουν» το τρανζίσιον με αιφνιδιασμούς, ώστε να μην προλάβει να οργανωθεί στην άμυνά του ο Ολυμπιακός.

Στο παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε» και με ελάχιστους αξιόπιστους σουτέρ οι Πειραιώτες είναι ξεκάθαρο πως θα ρισκάρουν τα σουτ προκαλώντας τον Καλάθη να σουτάρει.

Το παιχνίδι ασφαλώς και δεν είναι πανάκεια για όλα όσα έχουν γίνει στους δυο «αιώνιους» φέτος, αλλά θα είναι κάτι σαν… διαλυτικό οξύ για τον ηττημένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ