Ιδού τα… κατορθώματα των «γκρι» στο ΟΑΚΑ (vids)

Ιδού τα… κατορθώματα των «γκρι» στο ΟΑΚΑ (vids)

Τι συνέβη ακριβώς στο ΟΑΚΑ, οι φάσεις που διαμαρτύρονται οι Ερυθρόλευκοι και άλλες πολλές που, είτε δεν σφυρίχτηκαν είτε δεν έγιναν αντιληπτές με την πρώτη ματιά.

Ενας πραγματικός χαμός έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τους Ερυθρόλευκους να αποχωρούν στο ημίχρονο, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την διαιτησία των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου.

Το «10» ως οφείλει, ξεψάχνισε τα δύο δεκάλεπτα που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Αμαρουσίου και σας παρουσιάζει μέσω gifs φάσεις που υπάρχουν λάθη και ασάφειες στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ας το πάρουμε από την αρχή….

Γιατί διαμαρτύρεται αρχικά ο Ολυμπιακός; Για τα δύο πρώτα φάουλ του Τίμα που είναι από λανθασμένε υποδείξεις έως και υπερβολικές. Παρακάτω μπορείτε να τα δείτε…

Φάουλ Τίμα 1

Φάουλ Τίμα 2

Οσο για το πρώτο φάουλ του Ουέμπερ; Φαίνεται να έχει επαφή στην αλλαγή, όμως σίγουρα είναι υπέρ του δέοντος αυστηρή η απόφαση του Παναγιώτου.

Πάμε παρακάτω και στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού. Δείτε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο ο Βουγιούκας προσπαθεί να τον βγάλει εκτός ρακέτας. Με γνώμονα τα παραπάνω τρία φάουλ, σίγουρα είναι παραπάνω από… aggressive η άμυνα του Έλληνα σέντερ.

Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός, ο Καλάθης παίρνει το ντράιβ και σκοράρει για το 4-5, με την υποψία φάουλ…

Στο ίδιο έργο θεατές στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Βουγιούκα αρχικά να παρεμποδίζει τον Ουέμπερ και στη συνέχεια να «κλειδώνει» τον Μιλουτίνο μπροστά στα μάτια του Παναγιώτου. Φοβερό ότι καμία επαφή δεν σφυρίζεται σε αυτή την φάση… Η μπάλα μάλιστα καταλήγει άουτ μετά από «μάχη» των δύο σέντερ.

Με τον Παναθηναϊκό χωρίς φάουλ για τρεισήμισι αγωνιστικά λεπτά, οι Ερυθρόλευκοι περνούν και πάλι την μπάλα στο «ζωγραφιστό». Ο Μιλουτίνοφ βρίσκεται απέναντι σε 3 αντιπάλους, πέφτει κάτω και δίνεται το πρώτο φάουλ για τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια ο Σέρβος σέντερ φτάνει μέχρι το τρίποντο στην μονομαχία του με τον Γκιστ και χάνει την μπάλα μετά από λάθος του

Ο Παπαπέτρου μετά από προσπάθειά του κερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ και βάζει καλάθι και φάουλ (Παπανικολάου). Ορθό σφύριγμα με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να φαίνεται να χτυπάει το χέρι του άλλοτε συμπαίκτη του στον Πειραιά.

Πρώτη επιθετική προσπάθεια του ΛεΝτέι. Ποστάρει τον κοντύτερο και αδύναμο αμυντικά Λάνγκφορντ, αυτός τον «κλειδώνει», κάνει καθαρό φάουλ επάνω στον σέντερ του Ολυμπιακού σε προσπάθεια για δίποντο. Ακούνητοι και οι τρεις ρεφ την θεωρούν καθαρή φάση.

Με το σκορ στο 22-12, ο Παναθηναϊκός βγαίνει στον αιφνιδιασμό με τον Παπαπέτρου. Ο Καλάθης χάνει το ντράιβ από κάθετη άμυνα του Τίμα και στο ριμπάουντ φαίνεται να υπάρχει επαφή του Μιλουτίνοφ στον Παπαπέτρου σε διεκδίκηση ριμπάουντ. Ο Παναγιώτου πάντως δίνει την επαφή αργότερα, στον ΛεΝτέι, ο οποίος ακουμπάει… αναιμικά τον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίο έχει χάσει ήδη την ισορροπία του.

Σκορ δεκαλέπτου στο 23-12 με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις 3 ομαδικά φάουλ…

Αρχή δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός πάει να στήσει την πρώτη του επίθεση, ο Μιλουτίνοφ δινει το σκριν στον Τίμα και ο ρεφ Αναστόπουλος σφυρίζει επιθετικό φάουλ στον Σέρβο σέντερ επάνω στον Παπαπέτρου.

Στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Παπαπέτρου στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Σπανούλη. Ο φόργουορντ των Πρασίνων θέλει να πάρει θέση στο «ζωγραφιστό», ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων τον ακουμπάει, οι δύο αγκαλιάζονται και Μάνος χρεώνει με αμυντικό φάουλ των 37χρονο γκαρντ, το δεύτερο ομαδικό σε 25 δευτερόλεπτα.

Ο Κιλπάτρικ αναγκάζει σε αλλαγή τους Πρίντεζη και Γκος, ο Αμερικανός γκαρντ των Πρασίνων εκτελεί τρίποντο, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να παίρνει θέση με πλάτη στον Μήτογλου. Ένα συνηθισμένο box out, μεταφράστηκε ως αμυντικό φάουλ στον Γκος, την ώρα που ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού φαίνεται μάλιστα να τον σπρώχνει. 3 ομαδικά ο Ολυμπιακός, κανένα οι γηπεδούχοι σε τρεισήμισι λεπτά παιχνιδιού.

Το τρίτο φάουλ του Τίμα έρχεται σε αιφνιδιασμό του Παναθηναϊκού και επάνω στον Γκιστ. Ο Λετονός διαμαρτύρεται έντονα. Το ριπλέι της ΕΡΤ δεν βοηθάει καθόλου, παρότι στην αρχή φαινόταν για καθαρό φάουλ του παίκτη των Ερυθρόλευκων.


Το πρώτο φάουλ του Παναθηναϊκού ήρθε από τον Καλάθη επάνω στον Ουέμπερ, με τον ομογενή γκαρντ να σηκώνει και το χέρι του για να το παραδεχτεί. 34-20 το σκορ με 3:18 να απομένει για το ημίχρονο. Στην επόμενη ακριβώς φάση, ο Αμερικανός γκαρντ πέφτει στο παρκέ από μαρκάρισμα του Καλάθη, η μπάλα γίνεται διεκδικήσιμη και η κατοχή έπειτα από τζάμπολ καταλήγει στον Παναθηναϊκό.

Εν τω μεταξύ η ΕΡΤ δείχνει ριπλέι στο κόψιμο του Γκιστ επάνω στον Πρίντεζη, με την μπάλα να έχει ξεπεράσει τα ύστατο σημείο της και πέφτοντας να κόβεται από τον Αμερικανό των γηπεδούχων.

Το 5ο φάουλ του Ολυμπιακού με το οποίο ο Παπαπέτρου πήγε στις βολές, προήλθε από ποστάρισμά του στον Βεζένκοφ. Και πάλι ο Μάνος πήρε το σφύριγμα για τους γηπεδούχους.

Ο Γκιστ έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ, κερδίζει το 6ο ομαδικό του Ολυμπιακού με τον Μιλουτίνοφ να το χρεώνεται. Ο Σέρβος κατεβάζει τα χέρια του και μαλλον αυτό του καταλογίζει ο Παναγιώτου. Νωρίτερα πάντως υπάρχει υποψία φάουλ του Ουέμπερ στον Γκιστ.

Σε μία κίνηση σε αλλαγή μαρκαρίσματος, ο Σπανούλης πέφτει επάνω στον Γκιστ που του ανακόπτει τον διάδρομο. Ο Παναγιώτου είναι μπροστά στην φάση και κάνει νεύμα στον αρχηγό του Ολυμπιακού για να συνεχίσει κανονικά την επίθεση της ομάδας του.

Ακόμα και το δεύτερο φάουλ των Πρασίνων με τον Καλάθη, φαίνεται να είναι σε λάθος… χρόνο, αφού δεν σφυρίζεται όταν προσπαθεί να τον ποστάρει ο ΛεΝτέι (όταν και γίνεται δηλαδή) αλλά όταν ο Αμερικανός είναι… φάτσα με το καλάθι, δίνοντάς το χαμηλά (όπως ήταν βέβαια στην αρχή της φάσης) στερώντας του ένα εύκολο δίποντο.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, με τους Ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται έντονα για την διαιτησία των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου και στη συνέχεια να μην κατεβαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ