Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες.

Στις 19:00 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα ημιτελικά τα Κυπέλλου. Διαβάστε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες.

#Αυτή είναι η 31η συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 19 έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση, στις οκτώ αποκλείστηκε, ενώ την σεζόν 2015-16 o Δικέφαλος δεν κατέβηκε στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη μετά το σκάνδαλο στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό.

#Οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές είναι η ΑΕΚ (τέσσερις προκρίσεις – δύο αποκλεισμοί) και ο Παναθηναϊκός (τρεις προκρίσεις – τρεις αποκλεισμοί). Συνολικά στον δρόμο του στα ημιτελικά έχουν βρεθεί 15 ομάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι δεύτερη φορά αντίπαλος σε ημιτελικά και μπαίνει στην λίστα μαζί με τον Εθνικό, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανιώνιο που έχουν κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ δύο φορές σε ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος.

#Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο αντίπαλος του και στην σεζόν 2012-13, όπου αποκλείστηκε με το 2-0 στο δεύτερο παιχνίδι στην Αρκαδία, ενώ είχε επικρατήσει με 2-1 στην Τούμπα. Τα γκολ στο πρώτο ματς τα σημείωσε ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης, ενώ ο Τσίμο Ναβάρο είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 64ο λεπτό. Στην ρεβάνς της Τρίπολης, ο Ουσέρο είχε σκοράρει δύο φορές (61’, 85’) και ο Αστέρας πήρε την πρόκριση. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο σε νοκ άουτ αγώνα, αφού το 2014-15 είχε αποκλειστεί στην φάση των ομίλων.

#Αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική παρουσία του ΠΑΟΚ σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά είναι μακριά από το ρεκόρ της δεκαετίας του ‘70 με τις έξι διαδοχικές παρουσίες του από το 1970 μέχρι και το 1975, με πέντε στις έξι προκρίσεις σε τελικό και μάλιστα διαδοχικές, αφού μόνο το 1975 αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

#Ο πρώτος διπλός ημιτελικός ήταν την σεζόν 1979-80 με αντίπαλο τον Ηρακλή, ο οποίος επικράτησε με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και η ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο ματς έδωσε την πρόκριση στον «γηραιό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ