Βαρεζάο: «Δεν τα παρατήσαμε, οι Ελληνες δεν περίμεναν ότι θα επιστρέφαμε»

Βαρεζάο: «Δεν τα παρατήσαμε, οι Ελληνες δεν περίμεναν ότι θα επιστρέφαμε»

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν τα παράτησαν ακόμα και όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Αντερσον Βαρεζάο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Βραζιλίας στη νίκη επί της Ελλάδας με 79-78, με τον έμπειρο σέντερ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο 36χρονος άσος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν παράτησαν το παιχνίδι όταν η Ελλάδα έφυγε μπροστά με 17 πόντους και συνέχισαν να παλεύουν για την ανατροπή. Ο πρώην NBAer τόνισε ότι οι Βραζιλιάνοι έβγαλαν καρδιά, ενώ αντίθετα οι Ελληνες διεθνείς δεν περίμεναν μια τέτοια επιστροφή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο το ματς. Είπαμε πως αν είμαστε στο -15 πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Το ίδιο ίσχυε και αν πάμε στο +10. Ήταν ένα μεγάλο ματς, το ξέραμε. Ξεκινήσαμε σωστά το ματς, αλλά στη δεύτερη περίοδο βρήκαμε μια δύσκολη κατάσταση. Η Ελλάδα πήγε στο +17. Όμως, συνεχίζουμε να παλεύουμε. Μιλήσαμε γι’ αυτό, ξέραμε πως έχουμε μια ευκαιρία.

Είπαμε στα αποδυτήρια πως πρέπει να βγούμε δυνατοί. Νομίζω πως η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια επιστροφή μας. Όλοι περίμεναν ένα εύκολο ματς. Ότι θα μας «σκοτώσουν», θα μας νικήσουν με 20-30 πόντους. Προετοιμαστήκαμε εξαιρετικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βάλαμε καρδιά σε αυτό το ματς. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και το κάναμε. Στο φινάλε τίποτα δεν είχε τελειώσει. Είχαν 3 βολές για να ισοφαρίσουν. Γι’ αυτό αγαπάμε το παιχνίδι. Χαιρόμαστε πολύ με αυτή την νίκη, αλλά ακόμα δεν πετύχαμε τίποτα».

Για την ηλικία του και τη σημασία της νίκης, είπε: «Είμαι 36, θα γίνω 37. Ο κόσμος μας λέει μεγάλους. Αλλά δεν νιώθω έτσι. Πριν από το ματς με την Νέα Ζηλανδία μας έλεγαν: «Δεν είστε πολύ μεγάλοι για να παίξετε;». Πίσω από μία εμφάνιση, κρύβονται θυσίες. Δουλεύουμε πολύ. Κάποιες φορές θες να μείνεις σπίτι, να χαλαρώσεις. Αλλά πρέπει να δουλέψεις, να γίνεις πιο δυνατός και να συνεχίσεις. Πιστεύω πως αυτό το ματς ήταν από τα καλύτερά μου με τη Βραζιλία. Κερδίσαμε μια ομάδα που όλοι νόμιζαν πως θα μας «σκοτώσει». Παλέψαμε για 40’».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ