Άρης: Όταν σου λένε δεν μπορείς, δείξτους αυτό

Άρης: Όταν σου λένε δεν μπορείς, δείξτους αυτό

Η απίστευτη κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας από τον.. μισό Άρη, πριν από 22 χρόνια, αποτελεί παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει η ψυχή απέναντι στα προβλήματα.

Σαν έναν από τους πιο παλικαρίσιους τίτλους που κατέκτησε ποτέ ο μπασκετικός Άρης χαρακτήρισε το κύπελλο του 1998 η ΚΑΕ. Εύστοχο αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Εκείνος ο τίτλος είναι ενα πραγματικό μάθημα , ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει η ψυχή απέναντι στα προβλήματα.

Κανονικά, σε κάθε κρίσιμη αναμέτρηση που θα έχει ο Άρης από εδώ και πέρα, σε κάθε τελικό που θα διεκδικεί τον τίτλο σε οποιοδήποτε άθλημα, θα πρέπει να προβάλλεται στους παίκτες βίντεο από το φάιναλ φορ κυπέλλου του 1998.

Μια διοργάνωση που έμεινε στην ιστορία ως το φάιναλ φορ των απλήρωτων. Απλήρωτοι, αλλά με μια… καρδιά, να με το συμπάθιο.

Καταρχάς, δεν μπορώ να καταλάβω αλλά το αντιπαρέρχομαι, το οτι πέρασαν 22 χρόνια από τότε. Τι 22 χρόνια ρε φίλε, σαν χθες ήταν αυτά τα παιχνίδια.

Τεράστια οικονομικά προβλήματα για τον Άρη, που είχαν ως αποτέλεσμα να παραταχθεί με ελλιπές ρόστερ στη διοργάνωση και φυσικά ως το απόλυτο αουτσάιντερ, μετά την αποχώρηση βασικών παικτών όπως οι Ορτίθ και Σοκ.

Αυτό το γήπεδο, όμως, είναι μαγικό και έχει μια απίστευτη αύρα που έκεινα τα δυο βράδια, μεταμόρφωσαν τους παίκτες του Αυτοκράτορα. Με τον Πάσπαλι να αγωνίζεται με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και τον Μπόνι να παίζει τα τελευταία του παιχνίδια με τον Άρη.

Το πρώτο θαύμα συντελέστηκε απέναντι στον πανίσχυρο Παναθηναϊκό των Ντίνο Ράτζα και Μπάιρον Σκοτ. Ο Άρης διέψευσε όλα τα πραγματικά, κέρδισε με 83-68 την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη συνέχεια και προκρίθηκε στον τελικό.

Αντίπαλος του η ΑΕΚ και ο άνθρωπος που συνετέλεσε στα μέγιστα στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας του Άρη, ο Γιάννης Ιωαννιδης. Ο Ξανθός είχε πανηγυρίσει πολλούς τίτλους στο Παλέ, αυτή τη φορά όμως έφυγε ηττημένος.

Με τον Παναγιώτη Λιαδέλη να κάνει ένα απίστευτο παιχνίδι και τους υπόλοιπους παίκτες του Άρη να βλέπουν τον αντίπαλο μέσα από τα μάτια των οπαδών τους που γέμισαν το Αλεξάνδρειο, ο Άρης θα πετύχει το ακατόρθωτο και θα κατακτήσει τον τίτλο. Κάθε φορά που θα σου λένε οτι δεν μπορείς, δειξτους αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ