Μια Κυριακή γεμάτη ΑΕΚ

Μια Κυριακή γεμάτη ΑΕΚ

Η Κυριακή ήταν ονειρική για τους οπαδούς της ΑΕΚ που είδαν την ομάδα τους να σηκώνει κούπα στο μπάσκετ, να πανηγυρίζει ευρωπαϊκή πρόκριση στο χάντμπολ και σημαντικό διπλό στην έδρα του Άρη στο ποδόσφαιρο. Μια Κυριακή γεμάτη και ΜΟΝΟ ΑΕΚ!

Είναι από τις μέρες, από τις Κυριακές που θα θυμάται για πολύ καιρό ο οπαδός της ΑΕΚ. Και πώς αλλιώς όταν σημαδεύονται από τέτοιες και τόσο σημαντικές νίκες. Πρώτη και καλύτερη αυτή στο μπάσκετ, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να φέρνει το Κύπελλο για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια. Λίγο αργότερα οι «μάγκες» του χάντμπολ πήραν παλικαρίσια πρόκριση στους «8» του Challenge Cup για να κλείσει η «κιτρινόμαυρη» βραδιά με το διπλό της ποδοσφαιρικής ομάδας κόντρα στον Άρη.

Και ξανά Βασίλισσα

Για την μπασκετική ομάδα, η σημερινή κούπα, η τέταρτη συνολικά μέσα σε τρία χρόνια, ήταν μία ακόμη επιβράβευση για τον Μάκη Αγγελόπουλο. Τον άνθρωπο που πήρε την ΑΕΚ ουσιαστικά από το μηδέν και την έκανε ξανά πρωταγωνίστρια και άξια διεκδικήτρια τίτλων. Και όπως είπε κι ο ίδιος λίγο μετά το ματς με τον Προμηθέα, έχει πολλά ακόμα να δώσει αυτή η ομάδα.

Και φυσικά συγχαρητήρια αξίζουν στον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του που παρά τις δύο πολύ μεγάλες απουσίες των Λάνγκφορντ και Γκίκα, αλλά μπροστάρηδες τους αρχηγούς Ματσιούλις, Ζήση και τον εξαιρετικό Κέντρικ Ρέι, κατάφεραν να πάρουν αυτό το τρόπαιο κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι οι Πατρινοί. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το Κύπελλο, εκτός όλων των άλλων, το μαρτυρά και το γεγονός ότι η Ένωση έφτασε τα πέντε στη διοργάνωση, με τα δύο στα τελευταία τρία χρόνια κι ενώ σε όλη την προηγούμενη ιστορία της είχε συνολικά τρία.

Απλά ΜΑΓΚΕΣ

Πολύ σπουδαία ήταν η επιτυχία της ΑΕΚ και στο χάντμπολ. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, έχοντας και 100 ηρωικούς οπαδούς στο πλευρό της στη μακρινή Νορβηγία κατάφερε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Challenge Cup κόντρα ίσως στο φαβορί της διοργάνωσης, την Ντράμεν. Και μάλιστα μένοντας αήττητη για 23ο ματς στη σεζόν. Μετρώντας 22 νίκες και μια -χρυσή- ισοπαλία, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένα αποτέλεσμα που οι «μάγκες» όπως είναι το παρατσούκλι τους, κατάφεραν να πάρουν χωρίς τον καλύτερο πιθανότατα παίκτη αυτής της ομάδας, τον Μάριν Μπουνέτα. Ίσως φέτος έφτασε η ώρα γι’ αυτό που άγγιξε πριν δύο χρόνια η ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος. Αυτό που κυνηγάει χρόνια στο συγκεκριμένο άθλημα, έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Με ιταλική συνταγή

Η ΑΕΚτζήδικη βραδιά έκλεισε με ένα αποτέλεσμα που έχει μικρότερη σημασία από τα υπόλοιπα αφού το διακύβευμα δεν ήταν κάποιος τίτλος ή κάποια πρόκριση. Το διπλό στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη όμως δίνει συνέχεια στη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα και στη γενικότερα ανοδική πορεία της ΑΕΚ που έχει αποκτήσει ξεκάθαρα πλέον τον χαρακτήρα που θέλει ο Καρέρα.

Σκληρή και με άμυνα γρανίτη που ναι μεν δεν είναι καλή στο μάτι αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. Κάτι που δεν έκανε προ Ιταλού και γι’ αυτό έχει μείνει εκτός τίτλου εδώ και καιρό. Με την ελπίδα ότι όταν θα επιστρέψουν και οι απόντες στα πλέι οφ, θα αρχίσει να παίζει και καλύτερο αλλά και πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Προς το παρόν κρατάει το αποτέλεσμα και αυτό είναι οι τρεις βαθμοί σε ακόμη ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ