Νίκος Ζήσης: Ο «Mr Τίτλος» για την ΑΕΚ

Νίκος Ζήσης: Ο «Mr Τίτλος» για την ΑΕΚ

Πριν συμπληρώσει ένα μήνα στην ομάδα, ο Νίκος Ζήσης πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την ΑΕΚ, προσθέτοντας ακόμη έναν στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Στις 17 Ιανουαρίου η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Νίκου Ζήση στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα. «Δεκαπέντε χρόνια σαν… αιώνας» ήταν η φράση με την οποία οι «κιτρινόμαυροι» ξεκινούσαν τότε το κείμενο της ανακοίνωσης. Μια φράση η οποία περιέγραφε σε τέσσερις λέξεις τον νόστο του Έλληνα γκαρντ αλλά και τα όσα μεσολάβησαν μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός.

Και ήταν πολλά. Τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο τον Ζήση. Για την ομάδα που έφτασε να παίζει στις μικρές κατηγορίες κινδυνεύοντας ακόμη και με αφανισμό μέχρι τελικά να επανέλθει και να γίνει ξανά διεκδικήτρια τίτλων αλλά και για τον Έλληνα άσο που έφυγε παιδί, κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό και μη, επίπεδο κι επέστρεψε γεμάτος εμπειρίες πια, για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα και να κλείσει την τεράστια καριέρα του.

Λίγες… ώρες πριν από τη συμπλήρωση (και τυπικά) ενός μήνα μάλιστα φορώντας ξανά τα κιτρινόμαυρα, ο Ζήσης ευτύχησε να σηκώσει ακόμη μία κούπα στην καριέρα του. Το Κύπελλο Ελλάδος, το τρόπαιο νούμερο 26 στο παλμαρέ του και για το οποίο συνέβαλε κι ο ίδιος τα μέγιστα. Άλλωστε αναδείχθηκε MVP του τελικού με τον Προμηθέα, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει πολλά να δώσει ακόμα παρά τα 36 του χρόνια.

Πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια από τους αλησμόνητους τελικούς του πρωταθλήματος το 2002 κόντρα στον Ολυμπιακό όταν κατέκτησε τον δεύτερο και τελευταίο του τίτλο με την ΑΕΚ. Έναν χρόνο νωρίτερα είχε πάρει και το Κύπελλο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πλέον τους έκανε τρεις και ποιος ξέρει τί επιφυλάσσει το μέλλον με την Ένωση να έχει μπροστά της τα νοκ-άουτ του Champions League αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα με τον στόχο για αρχή, της επιστροφής στους τελικούς μετά από 15 χρόνια.

Και τότε με παρόντα τον Νίκο Ζήση. Άλλωστε το τελευταίο του ματς στην ΑΕΚ, ήταν ένα τέτοιο κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του 2005 όταν οι «πράσινοι» νίκησαν στο Γαλάτσι και με 3-1 κατέκτησαν το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου.

Ο Ζήσης είναι -εκτός όλων των άλλων- και το καλύτερο παράδειγμα για παιδιά όπως ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με τον οποίο ποζάρουν περιχαρείς στην κεντρική φωτογραφία μαζί με το τρόπαιο του Κυπέλλου. Ο μικρός της Ένωσης που σιγά σιγά παίρνει όλο και πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, έχει χρυσή ευκαιρία δίπλα στον πολύπειρο άσο να εκτοξευθεί και να γράψει τη δική του ιστορία στην ΑΕΚ και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ