MundoBasket 2023: Εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας προκάλεσε συναγερμό στις 4 το πρωί

MundoBasket 2023: Εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας προκάλεσε συναγερμό στις 4 το πρωί

Η Βόρεια Κορέα θέλησε να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό δορυφόρο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Οκινάουα στις 4 το πρωί, πόλη που φιλοξενεί δύο ομίλους του MundoBasket 2023.

Με την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου να βρίσκεται λιγότερο από 24ώρες μακριά υπήρξε μία αναταραχή στην Οκινάουα στις 4 το πρωί εξαιτίας ενός πυραύλου της Βόρειας Κορέας.

Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα θέλησε να θέσει σε τροχιά ένα στρατιωτικό δορυφόρο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Ιαπωνία και ειδικότερα στην περιοχή της Οκινάουα. Η πόλη που φιλοξενεί δύο ομίλους και 8 αποστολές ομάδων ανάγκασε τις αρχές να ζητήσουν από τον κόσμο να πάνε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας,

Οι αποστολές που αναταράχθηκαν ήταν αυτές των Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Σλοβενίας, του Πράσινου Ακρωτηριού, της Γεωργίας και της Βενεζουέλας.

Ένας από τους παίκτες που μίλησαν για αυτό το συμβάν ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος δήλωσε φοβισμένος και ανήμπορος να κοιμηθεί μετά τον συναγερμό λέγοντας: «Ο συναγερμός ήταν κάτι τρελό. Είδα απλώς ότι έρχεται πύραυλος, οπότε φοβήθηκα λίγο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ