Παγκόσμιο Στίβου: Απόλυτοι κυρίαρχοι στα 400μ ο Βάρχολμ και η Παουλίνο

Παγκόσμιο Στίβου: Απόλυτοι κυρίαρχοι στα 400μ ο Βάρχολμ και η Παουλίνο

Ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ και η Μαριλέιντι Παουλίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία είναι οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 400μ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα στο τουρνουά της Βουδαπέστης.

Ο Κάρστεν Βάρχολμ από τη Νορβηγία επέστρεψε στην κορυφή του παγκόσμιου βάθρου, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και Ολυμπιονίκης κάλυψε την απόσταση σε 46.89» και πρόσθεσε το τρίτο χρυσό στην τροπαιοθήκη του μετά τις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο του 2017 και του 2019.

Διαβάστε επίσης: Έκλεισε Νταψή ο Ολυμπιακός με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Κίρον ΜακΜάστερ των Βρετανικών Παρθένων Νήσων πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 47.34» για το ασημένιο, ενώ ο Αμερικανός Ράι Μπέντζαμιν πήρε το χάλκινο με 47.56».

H Μαριλέιντι Παουλίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, κατακτώντας την πολυπόθητη πρώτη θέση στο βάθρο μετά τα ασημένια στο περυσινό Παγκόσμιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο δρόμος για το χρυσό είχε ανοίξει από την απουσία της τραυματίας Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν (ΗΠΑ), κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ των 400 μέτρων με εμπόδια και ταχύτερης στον κόσμο εφέτος, και από τον αποκλεισμό της Ολυμπιονίκη και υπερασπίστριας του τίτλου Σόνε Μίλερ στα προκριματικά.

Η Παουλίνο ήλεγξε τον αγώνα και βγήκε στην τελευταία στροφή έχοντας το προβάδισμα, για να οδηγήσει την κούρσα μέχρι την εμφατική νίκη σε 48.76».

Η Πολωνή Νατάλια Κατσμάρεκ πήρε το ασημένιο με 49.57» και ακολούθησε η Σάντα Γουίλιαμς των Μπαρμπάντος με 49.60».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ