Μπατής: «Να πιέσουμε τα γκαρντ της Ιορδανίας και να αντιμετωπίσουμε σωστά τη ζώνη»

Μπατής: «Να πιέσουμε τα γκαρντ της Ιορδανίας και να αντιμετωπίσουμε σωστά τη ζώνη»

Ο Μάριος Μπατής ανέλυσε την αντίπαλο της Εθνικής μας, Ιορδανία, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ώρα της πρεμιέρας πλησιάζει για την Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο κύπελλο και η Ιορδανία θα είναι η πρώτη της αντίπαλος (26/8, 11:45) στον C όμιλο της διοργάνωση, στη Μανίλα και τη “Mall of Asia Arena».

Ο εκ των συνεργατών του Δημήτρη Ιτούδη, Μάριος Μπατής μας… συστήνει την Ιορδανία, επισημαίνοντας τα στοιχεία που θα είναι καθοριστικά στην εξέλιξη του αγώνα.

Όσα είπε ο Μάριος Μπατής:

«Οι πρεμιέρες των μεγάλων διοργανώσεων πάντα έχουν ιδιαιτερότητες και το πρώτο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να φανούμε σοβαροί στο γήπεδο, ξεκινώντας από την αμυντική μας λειτουργία.

Η Ιορδανία έχει σημείο αναφοράς τους ψηλούς της, τόσο τον Ντουβερίογλου ο οποίος είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στην Ευρωλίγκα με τη Φενερμπαχτσέ, όσο και τον νατουραλιζέ τους, τον Χόλις Τζέφερσον. Είναι δύο σημαντικοί στόχοι για να τους σταματήσουμε με την αμυντική μας λειτουργία.

Βασική μας επιδίωξη μας είναι να βάλουμε πίεση στα γκαρντ τους, μια τριάδα με τον Ιμπραχήμ να είναι κυρίως δημιουργικός και τους Χαβάς και Μπσάι να είναι περισσότερο σκόρερ.

Πρέπει λοιπόν, να τους βάλουμε μεγάλη πίεση, να κλέψουμε μπάλες, να τους σπρώξουμε σε λάθη και να βρούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία εύκολους πόντους στο transition παιχνίδι.

Περιμένουμε και άμυνες ζώνης που χρησιμοποιεί πολύ η Ιορδανία, έχουμε δουλέψει αρκετά σε αυτό το κομμάτι για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ελεύθερα σουτ και φυσικά να “χτυπήσουμε” και τον Ντουβερίογλου, να τον κουράσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού.

Πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, τον οποίο θα βρούμε μέσα από την επίθεσή μας και έτσι να μπορέσουμε να ελέγξουμε και την εξέλιξη του παιχνιδιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ