Έφτασε η μεγάλη ώρα για την Εθνική – Πρεμιέρα κόντρα στην Ιορδανία

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την Εθνική – Πρεμιέρα κόντρα στην Ιορδανία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ρίχνεται στην «μάχη» του Μουντομπάσκετ, θέλοντας κόντρα στην Ιορδανία να κάνει το ιδανικό ξεκίνημα.

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδα στο Μουντομπάσκετ του 2023. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάνει τζάμπολ στην δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, διασταυρώνοντας τα ξίφη του με την Ιορδανία (11.45).

Μια πρεμιέρα στη «σκιά» του τραυματισμού του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος ελάχιστες ώρες πριν το εναρκτήριο ματς στάθηκε άτυχος, χάνοντας ολόκληρο το τουρνουά. Πέρα από τον Μήτογλου η Εθνική ταξίδεψε στις Φιλιππίνες χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Σλούκας, Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον καθένα να απουσιάζει για τον δικό του λόγο.

Διαβάστε επίσης: Μαρτίνεθ: «Είμαι σαν τον ταχυδακτυλουργό που προσπαθεί να κρατήσει στον αέρα όλα τα πιάτα ταυτόχρονα»

«Δεν έχει τελειώσει κάτι για μας. Αύριο είναι το τζάμπολ και αισθανόμαστε ενθουσιασμό. Ο πρόεδρος είπε κάτι που με άγγιξε, πιστεύω και τα παιδιά. Ίσως να μην έχουμε καταλάβει τι έχουμε πετύχει και πού βρισκόμαστε. Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο καθένας πρέπει τώρα να κάνει το κάτι παραπάνω. Δεν έχουμε χάσει κάτι, δεν έχουμε ακόμη διεκδικήσει κάτι για να χάσουμε ή να κερδίσουμε. Είμαστε εδώ για να ανταγωνιστούμε. Προφανώς η δυσκολία είναι μεγαλύτερη, αλλά θα προσπαθήσουμε. Στον αθλητισμό δυστυχώς υπάρχουν και τραυματισμοί. Θα θέλαμε να μπορούσαμε να το έχουμε αντιμετωπίσει διαφορετικά. Ο Ντίνος θα ήθελε να είναι μαζί μας, αλλά δεν μπορεί. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό, ούτως ή άλλως χρειαζόμασταν έξτρα ηρωισμό. Η απώλεια μάς στενοχωρεί αλλά δεν μας αποτελειώνει. Θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα να καλύψουμε το κενό», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης.

Ιδιαίτερο είναι το σημερινό ματς για τον Κώστα Παπανικολάου, καθώς θα πρόκειται για την 139η συμμετοχή του με την Εθνική και θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία διεθνής σε αγώνες με την επίσημη αγαπημένη. Ξεπερνά τον Νικ Καλάθη κι ανεβαίνει στην 18η θέση, στοχεύοντας πλέον τον Βασίλη Σπανούλη που είχε 146. Πρώτοι είναι οι Γιαννάκης, Φασούλας και Χριστοδούλου, με 351, 244 και 220 αντίστοιχα.

Με την Ιορδανία η Ελλάδα έχει τεθεί αντιμέτωπη άλλες δύο φορές στην ιστορία της σε επίπεδο ανδρών. Η πρώτη ήταν στο Προολυμπιακό του Καράκας το 2012, όταν και νικήσαμε 107-63. Η δεύτερη σε φιλικό που είχε γίνει πάλι στην Ασία πριν το Μουντομπάσκετ του 2019 και επικρατήσαμε 92-65.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ