Ελλάδα – ΗΠΑ : Τέσταρε δυνάμεις και «φουλάρει» για την πρόκριση

Ελλάδα – ΗΠΑ : Τέσταρε δυνάμεις και «φουλάρει» για την πρόκριση

Η Αμερική έκαμψε την αντίσταση της Εθνικής και επικράτησε εύκολα με 81-109 αναγκάζοντας την να παίξει τα ρέστα της με τη Νέα Ζηλανδία για ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Η Εθνική Ελλάδος είχε εξ αρχής δύσκολο έργο κόντρα στις πανίσχυρες ΗΠΑ και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αστέρων του ΝΒΑ γνωρίζοντας την ήττα με 81-109.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν αρκετά ανταγωνιστική στην πρώτη περίοδο καθώς οι καλές άμυνες οδηγούσαν σε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Εξαιρετικός ήταν ο Παπαγιάννης ο οποίος σκόραρε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με 5/6 σουτ εντός πεδιάς μην αφήνοντας την διαφορά να ξεπεράσει τους τέσσερις πόντους. Ο πλουραλισμός στην επίθεση των ΗΠΑ και η ικανότητα των παικτών της να πετυχαίνουν καλάθια με ποικίλους τρόπους, όμως, «πλήγωσε» την γαλανόλευκη άμυνα και η διαφορά έφτασε μέχρι το +17 (25-42).

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Μαρινάκη κατά Μπαλτάκου για τη διαιτησία – Τον εβγαλε στη… σέντρα- «Εφάρμοσε όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη, θα μας βρείτε μπροστά σας»

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε με τις ΗΠΑ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά (+23) και να «κλειδώνουν» τη νίκη. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη με αποτέλεσμα η Εθνική πλέον να στρέφει την προσοχή της στον αγώνα που χαρακτηρίζεται ως τελικός με την Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη (30/8).

Ο Παπαγιάννης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας με τον Ρογκαβόπουλο να βρίσκεται από πίσω του με 14. Για τις ΗΠΑ ο Ριβς είχε 15 πόντους ενώ Μπράνσον και Έντουαρτς ακολούθησαν με 13.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ