Νίκη με το… στανιό για την απογοητευτική Γαλλία κόντρα στον Λίβανο (85-79)

Νίκη με το… στανιό για την απογοητευτική Γαλλία κόντρα στον Λίβανο (85-79)

Η τραγική Γαλλία ζορίστηκαν πολύ από το Λίβανο και μόλις στο τελευταίο πεντάλεπτο κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο Mundobasket. Πλέον πηγαίνουν για τα ματς κατάταξης των θέσεων 17-32.

Με τους Γκομπέρ, Λεσόρ και Φαλ να μην πατάνε καν παρκέ. Τον Οκόμπο να έχει… θερμό επεισόδιο με τον Κολέ. Και όλη την ομάδα… ξενερωμένη από την κάκιστη εικόνα στο Mundobasket, η απογοητευτική Γαλλία είχε μπροστά της το ματς αγγαρεία με τον Λίβανο ώστε να προκριθεί στις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την κατάταξη των θέσεων 17-32.

Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ κατάφεραν να πάρουν την πρώτη μόλις νίκη στο τουρνουά, με 85-79, επί του Λιβάνου, στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου. Μετά τις δύο ήττες από Καναδά και Λετονία, οι «μπλε» γνώριζαν πως είχαν μείνει εκτός της φάσης των «16» και πατώντας γκάζι στην 4η περίοδο απέναντι στον Λίβανο, στην Τζακάρτα, τερμάτισαν στην 3η θέση του γκρουπ.

Διαβάστε επίσης: Mάικ Μπράουν: «Πολύ, πολύ, πολύ έξυπνος παίκτης ο Βεζένκοφ, είμαι ενθουσιασμένος που ήρθε»

Πάντως χρειάστηκε και το εύστοχο τρίποντο του Νικολά Μπατούμ στα 32» με ασίστ του Έλι Οκόμπο όταν οι Λιβανέζοι είχαν πλησιάσει στους τρεις πόντους (79-82). Ο Χαίκ Γκιοκτσιάν αστόχησε σε τρίποντο, ο Καρίμ Ζεϊνούν που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ έκανε λάθος πάσα για να κλέψει ο Έλι Οκόμπο στα 12» και να τελειώσει το ματς.

Στο παιχνίδι των… αποκλεισμένων του 8ου ομίλου, πρώτος σκόρερ για τη Γαλλία αναδείχτηκε ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε με 18 πόντους, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε Εβάν Φουρνιέ, με τους Νικολά Μπατούμ και Έλι Οκόμπο να προσθέτουν από 12 πόντους.

Από την ομάδα του Ζαντ Ελ Χαζέ ο Ουαέλ Αρακτζί σημείωσε 29 πόντους και 12 ο Αλί Χαϊντάρ. Καναδάς και Λετονία θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του ομίλου, στην μεταξύ τους αναμέτρηση αργότερα σήμερα (16:30), καθώς αμφότεροι έχουν ρεκόρ 2 νίκες – 0 ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-38, 59-58, 79-85

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ