«Απόλυτη» στους ομίλους η Λιθουανία, σκόρπισε το Μαυροβούνιο και περιμένει την Εθνική (91-71)

«Απόλυτη» στους ομίλους η Λιθουανία, σκόρπισε το Μαυροβούνιο και περιμένει την Εθνική (91-71)

Η Λιθουανία με καταπληκτική καθοδήγηση από τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις επικράτησε με 91-71 του Μαυροβούνιου και πηγαίνει στην επόμενη φάση του Mundobasket, περιμένοντας την Εθνική μας ομάδα, στη δεύτερη φάση των ομίλων.

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης για τη Λιθουανία σε αυτό το τουρνουά. Μιας Λιθουανίας που παρά τις απουσίες δείχνει ένα πολύ καλό και σοβαρό πρόσωπο στη φάση των ομίλων και όπως φαίνεται έχει βρει τον επόμενο μεγάλο γκαρντ συνεχιστή της παράδοσης που έχτισαν οι Γιασικεβίτσιους και Καλνιέτις.

Ο νεαρός Λιθουανός με 19 πόντους (9/12 σουτ), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ καθοδήγησε με μαεστρία στο παρκέ τους συμπαίκτες του και με συμπαραστάτες τον πολύ καλό Κουζμίνσκας (15π) αλλά και τον Βαλαντσιούνας (11π, 8 ριμπ) ξεπέρασαν με σχετική ευκολία το εμπόδιο του Μαυροβούνιου.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό το ΟΚ της Λάτσιο, ο ΠΑΟΚ φέρνει στην Ελλάδα τον Μάρκος Αντόνιο

Η μεγάλη διαφορά για τους νικητές χτίστηκε στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο όπου το σκορ ήταν 40-23 και επί της ουσίας έγειρε την πλάστιγγά υπέρ των νικητών, οι οποίοι εκτός των άλλων σούταραν εξαιρετικά τόσο εντός πεδιάς (58% έναντι 33%), όσο και από τη γραμμή των 6.75μ (47% έναντι 16%), ενώ επικράτησαν κατά κράτος και στις μάχες των ριμπάουντ (44 έναντι 30).

Για τους ηττημένους ο Βούτσεβιτς πέτυχε 19 πόντους αλλά ήταν άστοχος (4/13 σουτ)με τους Πέρι και Σιμόνοβιτς να προσθέτουν από 13. Το τελικό 91-71 δίνει σημαντικό προβάδισμα στη Λιθουανία καθώς το πολύτιμο 3-0 μεταφέρεται στην επόμενη φάση, όπως και το εύρος της νίκης που ενδέχεται να παίξει ρόλο σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες, σε έναν νέο όμιλο που θα υπάρχουν επίσης το Μαυροβούνιο, οι ΗΠΑ και ο νικητής του Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία.

 Τα δεκάλεπτα: 27-26, 40-48, 50-66, 71-91

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ