Λιθουανία – Ελλάδα 92-67: Πάλεψε με τους συγκλονιστικούς Γουόκαπ και Λαρεντζακη αλλά οι Λιθουανοί τα έβαλαν όλα στην επανάληψη

Λιθουανία – Ελλάδα 92-67: Πάλεψε με τους συγκλονιστικούς Γουόκαπ και Λαρεντζακη αλλά οι Λιθουανοί τα έβαλαν όλα στην επανάληψη

Οι συγκλονιστικοί Γουόκαπ-Λαρεντζάκης δεν ήταν αρκετοί και το εξωπραγματικό ποσοστό των Λιθουανών (63%) λύγισε την αντίσταση της Εθνικής μας που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του MundoBasket 2023.

Η Εθνική μας δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λιθουανία παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Γουόκαπ και Λαρεντζάκη. Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού σκόραραν συνολικά 38 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετό για να υπερβεί το υπερπραγματικό ποσοστό στο τρίποντο (63%) της ομάδας του Μακσβίτις. Κάπως έτσι γνώρισε την ήττα με 92-67 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το ματς

Διαβάστε επίσης: Μαρτίνεθ: «Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά δεν βιαζόμαστε. Οι ομάδες χτίζονται σιγά-σιγά» (Vid)

Πολύ κακό ξεκίνημα της Εθνικής μας στην πρώτη περίοδο που βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 13-6 προτού οι Γουόκαπ και Λαρεντζάκης αναλάβουν δράση και σκοράρουν τους 18 από τους 20 πόντους της Ελλάδας. Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλύτερα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς περιόρισε τους Λιθουανούς σε μόλις εφτά πόντους στα πρώτα έξι λεπτά. Ήλεγχε τον ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι στιγμής και με τον Γουόκαπ να δηλώνει «παρόν» σε άμυνα και επίθεση, κράτησε μία μικρή απόσταση ασφαλείας πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (39-43).

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποχώρησε προσωρινά λόγω ενός τραυματισμού αλλά επέστρεψε σύντομα και αγωνίστηκε στη συνέχεια χωρίς κάποια ανησυχία. Οι δύο προαναφερθέντες παίκτες του Ολυμπιακού τέλειωσαν το ημίχρονο με στατιστικά που… τρελαίνουν. Συνολικά είχαν 30 πόντους, ενώ ο Γουόκαπ είχε παράλληλα 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε τρομερό ρυθμό και καταιγισμός από τρίποντα. Οι Λιθουανοί ήταν αλάνθαστοι από την γραμμή των 6.25 μ. (6/6) και ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ο Γουόκαπ ήταν κουρασμένος αλλά η θετική παρουσία των Μωραΐτη και Παπαπέτρου κράτησαν ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης (64-58).

Η τελευταία περίοδος ταίριαζε στα γούστα της Λιθουανίας η οποία συνέχιζε να… μπουμπουνίζει από παντού και τα σουτ να ήταν τις περισσότερες φορές εύστοχα. Απίστευτη η απόδοση και σε αυτή τη περίοδο με 6/10 τρίποντα αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια στην Ελλάδα να κάνει την ανατροπή και να επιστρέψει στο ματς. Το σύνολο του Μακσβίτις συνέχισε να προηγείται με τη διαφορά στο τέλος να φτάνει μέχρι και τους 25 διαμορφώνοντας το τελικό 92-67.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-43, 64-58, 92-67

Λιθουανία: Μπέντζιους 15 (2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Μπραζντέικις 18 (4/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Ντίμσα 6 92), Γιοκουμπάιτις 19 (3/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ασίστ), Καρινιάουσκας, Κουζμίνσκας 5 (1), Μαλντούνας, Μοτιεγιούνας 8 (1), Νορμάντας 3 (1), Σεντεκέρσκις, Σιρβίντις, Βαλαντσιούνας 15 (6/9 δίποντα, 9 ριμπάουντ)

Ελλάδα: Αντετοκούνμπο 2, Μποχωρίδης, Χατζηδάκης, Λαρεντζάκης 17 (3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές), Λούντζης 2, Μωραΐτης 5 (1), Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου (0/4 τρίποντα), Παπαπέτρου 9 (1), Ρογκαβόπουλος 7, Γουόκαπ 21 (3/10 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ