Σερβία – Λιθουανία 68-87: Πάρτι από την ομάδα του Μιλουτίνοφ, ισοπέδωσαν τους Λιθουανούς

Σερβία – Λιθουανία 68-87: Πάρτι από την ομάδα του Μιλουτίνοφ, ισοπέδωσαν τους Λιθουανούς

Μυθική εμφάνιση από τους Σέρβους και πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ - Νέα μεγάλη εμφάνιση του Μιλουτίνοφ με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ

Η «Μεγάλη των Σέρβων σχολή» είναι ξανά εδώ. Η ομάδαρα του Πέσιτς αδιαφορεί για τις απουσίες των Γιόκιτς και Μίσιτς και παίζοντας ένα φανταστικό μπάσκετ, κατατρόπωσαν τους Λιθουανούς με 68-87 και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο ημιτελικό του Μουντομπασκετ 2023.

Οι Σέρβοι άφησαν το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι μόνο στην πρώτη περίοδο, η οποία και ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 25-24 υπέρ των Λιθουανών.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν ξανά κοιτάξανε πίσω ποτέ. Με ένα τρομερό επιμέρους σκορ στην δεύτερη περίοδο 13-25 πήγαν στην ανάπαυλα με το +11 (38-49).

Απόλυτοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Πέσιτς ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που «τράβηξε κουπί» με μια φανταστική εμφάνιση και συνολικά 21 πόντους πήρε από το χέρι την Εθνική του ομάδα. Καταπληκτικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Μιλουτίνοφ και ο Αβράμοβιτς.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού «έσβησε» τον Γιόνας Βαλαντσιούνας , ο οποίος έμεινε μόλις στους 11 πόντους, ενώ ο γκαρντ της Παρτίζαν είχε μόνο στο πρώτο ημίχρονο 5 κλεψίματα!

Οι Σέρβοι όχι απλά κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά, αλλά την αύξησαν και σημαντικά, καθώς με δύο βολές του Αβράμοβιτς φτάσανε την διαφορά στους 20, ενώ με το τρίποντο του (εξαιρετικού σήμερα) Πετρούσεφ σκαρφάλωσαν μέχρι και το +25 (57-82)

Η άμυνα της Σερβίας ήταν μοναδική απόψε και ήταν αυτή που της έδωσε την νίκη. Κράτησε μια πολύ επιθετική ομάδα στους 68 πόντους με μόλις 9/28 τρίποντα, την ίδια ώρα που κόντρα στους Αμερικανούς πετύχανε 110 πόντους!

Η Σερβία πήρε την πρόκριση και πλέον περιμένει στον ημιτελικό είτε τον Καναδά είτε την Σλοβενία που παίζουν αύριο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ